Türk Eczacıları Birliği 45. Bölge Çorum Eczacı Odası’nın Olağan Mâlî Genel Kurulu yapıldı.

Cumartesi günü Oda’nın Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurul’a çok sayıda eczacı katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Genel Kurul’da ilk olarak Divan Kurulu oluşturuldu. Feyzullah Yıldırım başkanlığındaki Divan Kurulu’nda Hüseyin Toraman, Ceyhun Gürsel Karakuş ve Doğuhan Koçak görev aldılar.

Ardından üyelere seslenen 45. Bölge Çorum Eczacı Odası Başkanı Sönmez Çalışkan, 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü kapsamında, kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla “Eşdeğer ilaç yanlış ilaç değildir” temalı bir basın açıklaması ve afiş çalışması yapacaklarını söyledi.

25 Eylül Salı günü, saat 10:00’da Hürriyet Parkı önünde yapılacak basın açıklamasına tüm Oda üyelerini davet eden Sönmez Çalışkan, etkinlik çerçevesinde yurttaşlara karanfil ve el broşürleri dağıtacaklarını belirterek, “Şehrimizin 15-20 farklı noktasındaki billboardlarda eşdeğer ilaçlarla ilgili bilinçlendirici paylaşımlar yapacağız. Ayrıca AHL Park Alışveriş Merkezi’ndeki billboardlarda da aynı konuda afişlerimiz halkımızla buluşturulacak. Yine bu kapsamda tüm Aile Sağlığı Merkezleri’ne, hastanelere ve eczanelerimize afişlerimizi asacağız. Hepinizi beyaz önlüklerinizi giymiş olarak Salı günkü basın açıklamaıza bekliyoruz.” diye konuştu.

Oda Başkanı Çalışkan’ın konuşmasının ardından sırasıyla Senem Deveci Aksoy tarafından Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Fatih Çağatay tarafından Mâlî Raporlar, Yılmaz Danacı tarafından Denetleme Kurulu Raporu ve Fatih Çağatay tarafından 2018-2019 Dönemi Tahmini Bütçe Sunumu katılımcılarla paylaşıldı.

45. Bölge Çorum Eczacı Odası Olağan Mâlî Genel Kurulu, söz konusu raporların ayrı ayrı ibra edilmesiyle sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim