Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, “Almış olduğumuz karar çok önemli bir karar” diyerek, seçim vaatleri içinde yer alan Erzurum dede civarında yeni bir şehir kurma iddiasında ilk somut adımın atıldığını söyledi. 
Gelinen nokta itibariyle Çorum’da kurulacak olan yeni şehir sayısının Çimento arazisinin Belediye tarafından satın alınmasıyla birlikte ikiye çıktığını anlatan Aşgın, “Ancak ilk vaat ettiğimiz bölge ise Erzurumbede bölgesi. Bu bölge kışlanın olduğu yer. Geçmişte TOKİ’ye ait bir yer. Ankara’da yaptığımız görüşmeler sonucunda yüzde 48 gibi bir kısmını kesmek suretiyle merkezi cami, etrafında resmi kurumlar, konutlar, ticaret alanları olacak şekilde güzel bir noktaya taşımış olduk. Kentsel tasarım bakımından, içerik bakımından içimize sinen, yeni şehir kurma iddiamızı destekleyen bir şekilde 110 hektarlık alanda yeni bir şehir olacak” dedi. 
Erzurumbede bölgesinde 2020 itibariyle tapular verilmeye başlandığını, ancak bir-iki noktada halen mahkeme sürecinin devam ettiğini kaydeden Aşgın, “Yeni şehir projesinde somut bir adımı atmış olacağız. Bazı resmi kurumların da buraya gidecek olmasıyla merkezdeki trafikte rahatlatama olacağı kanaatindeyiz” dedi.(Taner ŞİMŞEK)
 

Editör: TE Bilisim