Fen İşleri, Su İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün araçlarının üniversiteye tahsis edilen yerde durduğunu belirten Külcü, “134 araç ve 67 iş makinesi var. Bunları İskilip Caddesi üzerindeki Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yeni hizmet kampüsünün ek binalarının bulunduğu yere taşıyacağız. Makine parkurumuz orada olacak.
Bir yandan üniversiteyi böyle bir arsayla kampus ihtiyacını giderme noktasında desteklerken bir başka hedefimizi de gerçekleştiriyoruz” dedi.
“Şehirlerin girişleri o şehre misafir olarak gelen kişiler açısından algı noktalarıdır. İnsanlar bir şehir girişinde neyle karşılaşırlarsa nasıl yollar görürse o şehrin genel yaşamı ve insanlarla ilgili kanaatleri öyle oluşur” şeklinde konuşan Külcü, orada asfalt şantiyesini uygun görmediklerini gibi galericiler sitesini de uygun görmediklerini dile getirdi.
Yine Erzurum dede bölgesinde de şehrin gelecek vizyonuna ve kent estetiğine yakışır binalar yapılacağını belirten Külcü, “Erzurum dede bölgesine konut ağırlıklı olmak üzere ön taraflarda ticari alanlar bulunacak. Erzurum dede bölgesi bizim için özel bir yer. Orayı ziyaretgah olarak düzenleyeceğiz. Rekreasyon çalışmasını önümüzdeki sene yapacağız” dedi.(Taner ŞİMŞEK) 
Editör: TE Bilisim