Halen Kanada’da yaşadığı ve Hahamlık yaptığı bilinen Tuncay Güney, Ergenekon’ın kilit ismi olarak gündeme gelmişti. “Tuncay Güney kimdir? Fethullah Gülen'in kara kutusu Tuncay Güney şimdi nerede?” başlıkları ile bir yazı kaleme alan Hürriyet Yazarı Ertuğrul Özkök, FETÖ’cü olduğu bilinen Güney hakkında bilgiler verdi.
Ertuğrul Özkök, “Peki her şeyi başlatan o sahtekar hangi kuburda?” diyen Özkök yazdığı yazıda şunları söyledi: “HATIRLAYIN o günleri... Her şey onun kargacık burgacık elyazısı ile yazdığı iftiralar ve çizdiği o meşum “Ergenekon çetesi şeması” ile başlamıştı... Hani adı Tuncay mıydı neydi...Hani Kanada'ya sığınıp hahamlık başvurusu yapmıştı... Kimler yoktu ki o iftira kuburunda...80 yaşındaki İlhan Abiler...Terminal safhadaki Türkan Hanımlar o sahtekârın işaret parmağı ile alınmışlardı evlerinden...
İbrahim Bey... TRT'nin o günkü genel müdürü...Hatırlıyor musunuz... Devletin TRT'sine canlı bağlatıp üç buçuk saat bizlere atılmadık iftira bıraktırmamıştınız. Bu nedir dediğimizde, haber dairenizden “Gazetecilik yapıyoruz” cevabı gelmişti... Nerede şimdi o karanlık adam... Herkesin inine girildi de, onun kuburuna girmeye neden kimse cesaret edemiyor...
PEKİ TUNCAY GÜNEY KİMDİR?
İpek kod adlı Tuncay Güney, 25 Ağustos 1972 Kargı Çorum doğumlu. Tuncay Güney, bir yaşını doldurmadan ailesiyle Çorum'un Kargı ilçesinden İstanbul'daki, Gültepe semtinin Harmantepe mahallesine taşındılar. Beşiktaş'taki Tatbiki Güzel Sanatlar Okulu'nda teknisyen olarak çalışan babası Ali Güney ve ev hanımı annesi Ayşe Güney'in üçüncü çocuğudur.
1984 yılında Ayazağa'daki yatılı bir Kuran kursuna yazıldı. Bu dönem Kuran kursuyla beraber Ayazağa Ortaokulu'na da devam etti. 13 yaşında iken babası vefat etti. 1990'lı yıllarda çeşitli gazete ve televizyonlarda çalıştı. 1988 yılında Pertevniyal Lisesi'nde öğrenciyken matematik öğretmeni kendisini Sabah gazetesinden Tevfik Yener‘e gönderdi. Yener'in yardımıyla ofisboy olarak işe başladı.
Çeşitli ve gazete ve televizyonlarda çalıştıktan sonra 1997 yılında askere alındı. Ancak eşcinsel olduğu için rapor alarak muaf tutuldu. 2 Mart 2001 tarihinde çalıntı bir aracı İstanbul’da satmaya çalışırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi'nce gözaltına alındı. Güney'in evinde yapılan aramalarda, Ergenekon davasının temelini oluşturan 6 çuval belge bulundu. Belgeler arasında, sözde Ergenekon örgütün şeması da ele geçirildi. Emniyette kamera karşısında verdiği ifadelerde başta Veli Küçük olmak üzere birçok asker, siyasetçi ve bürokratı Ergenekon'a üye olmakla suçlayan Güney, bu iddiaları, katıldığı birçok televizyon programında da tekrarladı.
2001 yılında poliste verdiği ifadelerle ilk kez Ergenekon örgütü yalanını başlatan ‘İPEK' kod adlı Tuncay Güney'in MİT elemanı olduğu da iddia edildi. Daha sonra Ergenekon soruşturmasının “firari şüphelisi” haline gelen Tuncay Güney, yıllardır Kanada‘nın Toronto şehrinde yaşıyor. 2004 yılında Hıristiyanlığa geçen Güney, daha sonra Yahudi oldu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim