MHP Merkez İlçe Başkanlığı için olağan genel kurul dün Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Derviş Günday Toplantı Salonu’nda yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Genel Kurulda divan başkanlığına MHP MYK Üyesi, 2015 seçimleri 1. Sıra Çorum Milletvekili adayı Vahit Doğan seçildi. Divan üyeliklerini ise Hüseyin Esenyel ve Şerif Aktaş yaptı.

MHP Merkez İlçe Teşkilatı’nda 400 üyeden 170’inin katılımı ile gerçekleştirilen, ayrıca yıllardır delege olan bir çok üyenin de isminin silindiği için oy kullanamadığı kongrede açılış konuşmasını ise 2016 yılı Şubat ayında Merkez İlçe Başkanlığına atanan Ertuğrul Onan yaptı.

14 aydır üstlendikleri görevde 48 yıllık MHP mirasına sahip çıktıklarını ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin ülkesi için her şeyi yaptığını söyleyen Onan “Ülkemize verilen yeminler tutulmuştur ve 16 Nisan’da kazanan Türkiye olmuştur. PKK’nın, ümitleri boşa çıkmış, FETÖ yenilmiş, CHP ise baltayı taşa vurmuştur. Aziz dava arkadaşlarımın hepsi ise Evet oyu vermiştir.  Olmadık hayallere kapılanlar Evet çıkarsa ‘bu ülkenin hali ne olur?’ diye söyleyenler görecektir ki hiç kimsenin yapamadıkları yapılacaktır. Gösterdiğimiz hassasiyeti kimse göstermemiştir. Ülkücüler haysiyet sahibidirler asla eğilmezler. Vatanı için ise her şeyi yaparlar. Yeni yönetimin bütün MHP camiasına adına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, MHP MYK Üyesi Vahit Doğan’ın da birer konuşma yaptığı genel kurulda daha sonra gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Kongrede son olarak ise seçimlere geçildi.

Tek liste ile yapılan seçimde atama ile gelen Ertuğrul Onan bu kez seçimle Merkez İlçe Başkanlığı’na getirildi.

Buna göre Onan yönetimindeki MHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu “Hakan Kaan Uz, Bilal Armutlu, Mustafa Türkyılmaz, Abdullah Aksungur, Adem Uz, Mustafa Köyükoğlu, Kenan Celep, Abdullah Dalyan, Önder Aydın, Ahmet Türk, Olcay Sesli, Mutlu Bodur, Arif Armutlu, Volkan Güloğlu, Fatih Topçu, Hasan Yıldırım, Birol Ecevit, Sefa Özten, Alparslan Başergül, Tuğrul bardakçı, Emrah Türk ve Özkan Yaprak”tan oluştu.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim