Açılışa AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir ile Turan Candan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun, sosyal belediyecilik anlamında Çorum Belediyesi tarafından mahallerine yapılan mescitler ile Gülabibey mahallesinin 60-65 yıl camiye ihtiyacı olmadığını kaydederek, yapılan yatırımlar için Belediye Başkanı Zeki Gül ve ekibine teşekkür etti.

İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu ise yapılan mescit ve camii yatırımları için Belediye Başkanı Zeki Gül ve ekibine teşekkür ederek konuşmasına başlayarak, “Şimdi sıra camilerimizi ibadet aşkı ile doldurma zamanıdır. Bunun içinde sizler çocuklarınıza ve torunlarınıza rol model olmalısınız. Onlara cami ve cemaat nedir öğretmeliyiz. Çünkü imamı imam yapan cemaat, cemaati cemaat yapan ise imamdır” dedi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ da, camilerin toplumun merkezleri olduğunu kaydederek, “Camiler hem namaz kılınan yerler, hem de toplantılar yapılarak istişarelerin yapıldığı mekânlardır” şeklinde konuştu.

GÜL: “BÜYÜK ÖLÇÜDE BU ESERLERİ TAMAMLADIK”

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Zeki Gül ise, belediye olarak vatandaşlara daha iyi hizmetler sunabilmek amacıyla inşa ettikleri camiler ve mescitleri hizmete açtıklarını kaydederek, “Biliyorsunuz Çorum Belediyesi olarak, hemşehrilerimize söz verdiğimiz projelerimizden bir tanesi de mahallerimizde inşa ettiğimiz bu mescitlerdi. Büyük ölçüde bu eserleri tamamladık.

Mahallelerimize, sokaklarımıza; belirlediğimiz noktalara Beytullah’ın şubeleri olan cami ve mescitlerin teker teker açılışını yapıyoruz” dedi.

Camilerin gönülleri bir kılan mekânlar olduğunu ifade eden Gül, “Camimizin açılışı için de sizlerle bir araya geldik. Allah kalplerimizi birbirimize daha da yaklaştırsın… İşte aynı kıbleye yöneldiğimiz mescitler, el açıp aynı kudrete boyun eğdiğimiz, birlikte saf tuttuğumuz camiler, kalpleri, gönülleri bir kılan mekânlardır. Bu kutlu mekânlarda edilen duaların, kılınan namazların hürmetine birliğimiz de, kardeşliğimiz de kuvvetleniyor. Buralardan sokaklarımıza, mahallelerimize, şehrimize yansıyan bereket inşallah hepimizin evine, sofrasına çok daha fazla yansır” şeklinde konuştu.

“HİZMETLERİMİZİN HER NOKTASINDA BİR İNSANIMIZA DOKUNUYORUZ”

Yollar, parklar, binalar, barajlar gibi fiziki yatırımlarla kültür-sanat, mimari, milli ve manevi değerler gibi çeşitli alanlarda eserler ve hizmetler üretmeye gayret ettiklerini söyleyen Gül, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Sosyal belediyecilik hizmetlerimizle, kültür faaliyetleriyle hayatın her anında ve her noktasında bir insanımıza dokunuyoruz.

Evde Bakım Hizmetleri, Hoş Geldin Bebek, Gıda Bankası, Engelli Eğitim Merkezi, Yetimlere Yaptığımız Giyecek Yardımları, Mültecilere Yapılan Yardımlar, Gençler, kadınlar, ailelerle ilgili Yaptığımız Çalışmalar bütün bunlar doğrudan insanlarımıza doğrudan verdiğimiz hizmetler.

Şehrimizde bulunan camilerimizin, bakımı – onarımı, tamiri tadilatı ne varsa bunları tamamladık.

12 mahalle Kur’an Kursu inşa ettik. 4 – 6 yaş grubundaki evlatlarımız buralarda hem Kur’an öğreniyorlar, hem temel dini bilgiler öğreniyorlar.

Kurslarımızı zaman zaman ziyaret ediyoruz. Oralarda o küçük evlatlarımızın cıvıltısına, coşkusuna şahit oluyoruz.

Ecdadın büyüklerinin adını verdiğimiz bu camilerimizle; şehrimizde adeta İslam tarihimizi, milletimizin tarihini de anlatmaya çalıştık.

Hazreti Hüseyin’den tutun, Ertuğrul Gazi’ye, Osman Gazi’den, Fatih Sultan Mehmet Han’ın Hocası Ali Kuşçu’ya, Kanuni Sultan Süleyman Han’dan, Mehmet Zahit Kotku Hazretlerine kadar büyüklerimizin isimlerini verdik.

Kültürümüzün, medeniyetimizin, yüzyıllarca İslam’ın bayraktarlığını yapan bir milletin büyüklerinin adını mescitlerimize verdik.”

“MAHALLE MESCİTİ ÇALIŞMALARIMIZ BİTMEK ÜZERE”

“Üç etap olarak başladığımız Mahalle mescitlerimize ilgili çalışmalarımız bitmek üzere. Bu mescitlerimiz 450 – 500 kişilik mescitler.

Tek bir mescidimiz kaldı. Meslek Yüksek Okulumuzun Bahçesine inşa ettiğimiz mescidimiz kaldı. Onu da yakın zamanda inşallah gençlerimizin hizmetine açarız.

Camilerimiz, ibadethanelerimiz maneviyatı güçlendiren yerler.

Ertuğrul Gazi Mescidimizin, diğer mescitlerimizin mahallelerimize, şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Buralarda alnını secdeye koyan tüm kardeşlerimizin hayır duasını talep ediyorum. Allah bizleri birlikten, beraberlikten, kardeşlikten ayırmasın. Burada Rabbimize el açan herkesten milletimize, memleketimize ve bizlere dua etmelerini istiyorum.”

KAVUNCU: “DİNİ YATIRIMDA TÜRKİYE’DE BİRİNCİ İLİZ”

Son olarak konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu da, geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı’nı ziyaret ettiklerini anlatarak, “Diyanet İşleri Başkanımız, Çorum’umuzun dini yatırımlar konusunda, ‘Türkiye’de birinci il’ olduğunu söyleyerek çalışmalarından dolayı belediyemizi tebrik etmiştir” diye konuştu.

Çorum Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlamında güzel çalışmalara imza attığını ve atmaya da devam ettiğini ifade ederek, “Belediyecilik sadece altyapı, temizlik, kanalizasyon, çevre düzenlemesi gibi çalışmalar yapmak değildir. Bunun en güzel örneğini Çorum’da görmekteyiz” dedi.

Konuşmaların ardından Ertuğrulgazi Mahalle Mescidinin kurdelesini Milletvekili Kavuncu, Başkan Gül ve vatandaşlar birlikte kesti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim