10 Ekim’de Ankara’daki canlı bomba saldırısının üzerinden dört ay geçtiğini ve bu saldırıda yaşamını yitiren “barış karanfillerini” asla unutmayacaklarını ifade eden Alper, bugün saat 17.30’da Eğitim-Sen önündeki Çorum Park’ta bir basın açıklaması ile canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren 102 kişiyi anacaklarını bildirdi.
Türkiye’de katillerin kahraman, ölenlerin vatan haini ilan edildiği bir dönemden geçildiğini kaydeden Alper, “Ölümler, acılar birbiriyle yarıştırılıyor. Komşunun acısına ortak olmak yerine "iyi oldu" diyenler çoğaltılıyor.
Duymayan kulaklara, görmeyen gözlere bir kez daha sesleniyoruz. Bu topraklarda kimsenin ölmesini istemiyoruz. Sendikalar olarak, meslek örgütleri olarak, demokratik kitle örgütleri olarak biz barışın tarafındayız. Görevimiz, insanlarımızın öldürülmesine seyirci kalmak değil, insanları yaşatmaktır.
Gün, yaşananları seyretme günü değil, “içeride ve dışarıda savaş” çığlıkları atanlara karşı yüksek sesle ve cesaretle “öldürülenler bizim çocuklarımız” diye haykırma günüdür.
Biz ölmek istemiyoruz. Biz savaş istemiyoruz. Biz çatışma istemiyoruz. Biz barış istiyoruz. Barış güvercinlerimizi katletseniz de barış istemekten vazgeçmeyeceğiz.
Bütün emek ve demokrasi güçlerini barış karanfillerimizi anarak, savaşa karşı kardeşliği ve barışı inşa etmek için alanlarda yan yana olmaya davet ediyoruz.
KESK, DİSK ve TMMOB olarak 10 Ekim’de Ankara’da yitirdiğimiz barış karanfillerimizi anmak üzere 10 Şubat 2016 Çarşamba günü 17.30’da Eğitim-Sen karşısında bulunan Çorum Park’ta basın açıklaması yapılacaktır” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim