Büro Emekçileri Sendikası (BES) Çorum Şube Başkanı Ertuğrul Alper, TBMM’de 2016 yılının ilk üç ayını kapsayacak geçici bütçe ile ilgili görüşmelerin başladığını belirterek, “Gerek 64. Davutoğlu hükümetinin, gerekse de önceki dönem AKP hükümetlerinin Orta Vadeli Programı’nda ortaya konulan yaklaşımların emekçileri hedef aldığı ortadadır” dedi.
7 Haziran genel seçimlerinde ortaya çıkan halk iradesini hiçe sayarak, 1 Kasım’da ülkemizi erken seçime götüren AKP’nin, bu dönemde ortaya koyduğu politikalarla ülkeli hızla bir felakete sürüklediğini kaydeden Alper, “Toplumda yaratılan kutuplaştırma siyaseti, ayrımcılık, hukuksuzluk ve ülkemizde ve bölgede ortaya konulan savaş siyaseti iktidar için her yol mubah anlayışının bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Toplum AKP’li olanlar ve olmayanlar şeklinde ikiye bölünmüş olup, maalesef kutuplaştırma siyasetinde ısrarcılık devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
Bugün kamu emekçilerinin eskiye oranla iki kat yoksullaştırıldığını vurgulayan Alper, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Bir yandan alım gücü düşerken bir yandan da harcama kalemleri artmaktadır. Kamu emekçileri artık attığı her adımda para ödemek zorunda kalmaktadır. Eğitime, sağlığa, ulaşıma, kreşe elektrik ve suya ödenen paralar kamu emekçilerini geçinemez duruma düşürmüştür. Durum böyleyken yine yandaş Memur-Sen’in de onayı ile Hükümet ayak oyunlarıyla enflasyon farkını en aza düşürmenin hesabını yapmaktadır.
Ekonomik anlamda cendere içine hapsedilen kamu emekçileri toplumda itibarsızlaştırılarak şimdi de güvencesiz bırakılmak isteniyor. Öteden beri genelde emek alanını özelde ise kamu istihdamını güvencesiz ve esnek çalıştırma sistemine kavuşturmayı hedefleyen Hükümet, 1 Kasım seçimleri sonrasında 657 Sayılı Yasa değişikliği konusundaki kararlılığını her fırsatta ortaya koymaktadır.
Yandaş basın aracılığı ile kamu emekçilerine müjde diye sundukları izin sürelerinin artırılması, kısmi zamanlı çalıştırma, performans ücreti gibi kulağa hoş gelen düzenlemelerin göz boyamak için oltaya takılan yem olduğu aşikârdır. Dalga geçer gibi asgari ücrete yapılacak kırıntı zamları haftalardır büyük bir mesele olarak sunanlar, taşeron sistemini yaygınlaştırırken çok az sayıda taşeron işçinin kadroya geçirilmesini “taşerona kadro” diye sunanlar, bizleri kırıntılarla ikna edemeyeceklerdir.
AKP Hükümeti, kamuda ücret adaletsizliklerine, vergi dilimi uygulamaları ile gelirlerimizin gaspına son vermelidir. Kamuda liyakat, kariyer v.b ilkelere uygun hareket etmeli, haksız terfi ve atamalara son vermelidir. Kamu emekçilerinin insanca yaşam taleplerini karşılamalı, asgari ücret net 1900 TL olmalı, tüm kamu emekçilerinin ücretleri yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim