Prof. Dr. Arif Ersoy; İlim Yayma Vakfı tarafından kurulan Sabahattin Zaim Üniversitesi hakkında bilgiler verdi. Öncelikle İlim Yayma Cemiyeti’nin kuruluş süreci ve kuruluş amacına değinen Ersoy; 1951 Yılında O günün zor şartlarında 68 kişinin sorumluluktan kaçmayarak kurdukları İlim Yayma Cemiyeti’nin eğitim alanındaki çalışmalarını artırarak 1973 Yılına gelindiğinde İlim Yayma Vakfını kurduğunu ifade etti.
İlim Yayma Vakfı’nın, yurt içinde ve yurt dışında ilmi yaymak gayesi ile okul, yurt ve kurs binaları inşa ettiğini, aynı gaye doğrultusunda faaliyet gösteren her türlü özel ve tüzel kişilerle, resmi kurum ve kuruluşlarla iş birliğinde bulunduğunu anlatan Ersoy, İlim Yayma Vakfı’nın 2010 yılında ise Sabahattin Zaim Üniversitesi’ni kurduğunu ifade etti.
Sabahattin Zaim Üniversitesi’ni tanıtım çalışmalarına ilk Çorum’dan başladığını belirten Prof. Dr. Arif Ersoy, üniversitenin amacının “Medeniyetimizin değerlerini özümseyen, bilim üreten, insanlığa hizmet eden, donanımlı, geleceği şekillendiren, erdemli ve lider insanlar yetiştirmek” olduğunu vurguladı.
İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Prof. Dr. Arif Ersoy’a ilk programını Çorum’da yapmasından, Çorum’a verdiği önemden ilim alanında yapmış olduğu hizmetlerden ve Cemiyete olan katlılarından dolayı teşekkür ettiklerini ifade etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim