Buhara Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra bir konuşma yapan Okul Müdürü Şule Toksoy, “15 Temmuz ihanet girişimi sürecini ve şehidimiz Erol Olçok’u hep beraber yâd edeceğiz. 15 Temmuz gecesi milletimiz, Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse aynı cevabı vermiştir” dedi.

Programın devamında İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, yakın arkadaşı olan Erol Olçok hakkındaki duygularını ve yaşadıkları hatıraları paylaştı. Kaya, “İyi insan nasıl olur? Cennetlik bir insan nasıl olur? Ondan öğrendim. Dünyalık hesabı yapmayan örnek bir insandı” diye konuştu.

Şehit Erol Olçok ve oğlu Şehit Abdullah Tayyip Olçok’un biyografilerinin anlatıldığı programda okul öğretmenleri ve öğrenciler duygu yüklü şiirler seslendirdiler.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Liselilerin Dilinden Erol Olçok Anma Programı”nda daha sonra resim ve fotoğraf sergisi gezildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim