Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile takriben 52 milyon lira yatırım bedelli 7 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.
Bakan Eroğlu, bugün saat 11.00’de Çorum Valiliği’ni ziyaret ederek, burada bir basın toplantısı düzenleyecek. Saat 14.00’te Saat Kulesi Meydanı’nda düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde Oğuzlar Barajı, Çorum Hitit Gökpınar Barajı Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj İşleri, Sıklık Tabiat Parkı Fauna Tanıtım Alanı ile 2 adet taşkın koruma tesisinin temellerini atacak olan Eroğlu, 15.30’da Buhara Kültür Merkezi’nde engelli çocuklarla bir araya gelecek.
Arıca aynı merasimde DSİ tarafından inşa edilen 1 adet taşkın koruma tesisi ile DKMP tarafından yapımı tamamlanan Sıklık Tabiat Parkı ve Çatak Tabiat Parklarına ait yardımcı bina ve tesisler de hizmete açılacak.
Bakan Eroğlu tarafından temeli atılacak Çorum Oğuzlar Barajı hizmete alındığında 1.780 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. Ayrıca temeli atılacak ve açılışı yapılacak taşkın koruma tesisleri ile de 1 ilçe, 2 mahalle ve 1 köy taşkın zararlarından korunacak.
BAKAN EROĞLU 64 MİLYON LİRALIK MÜJDE VERECEK
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 4 Ağustos 2013, 23 Ekim 2014 ve 8 Ekim 2015 tarihlerinde Çorumlulara verdiği 665 milyon TL’lik 68 müjdeye ilave olarak 64 milyon lira yatırım bedeline sahip 14 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Çorumlulara toplam 729 milyon TL’lik 82 müjde vermiş olacak.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim