4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik minikler ve 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik yıldızlar kategorisi şeklinde düzenlenen yarışmaya yaklaşık 300 öğrenci katıldı.
Minikler kategorisinde Ziya Gökalp İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Erdem Özdemir 1696 puanla, yıldızlar kategorisinde ise Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Ecem Akgün 2306 puanla ilk sırayı alarak birer çeyrek altın kazandılar.
Birinci olan öğrenciler geçtiğimiz gün ailelerinin de katıldığı bir törenle ödüllerini Dershane Müdürü Menderes Yılmaz’ın elinden aldılar.
Eren Er Dershanesi Müdürü Menderes Yılmaz başarılı olan öğrencileri tebrik ederek, “Kitap okuma yarışmasındaki amacımız; ilkokul ve ortaokul çağındaki bütün öğrencilerin dikkatlerini kitaba çekmek, kitap okumayı gönüllü bir eyleme dönüştürmek; okuyan, anlayan, yorumlayan, sorgulayan öğrenciler yetiştirmek, yarışma psikolojisi ile kitap okuma motivasyonunu diri tutmak, özgüven duygusunu geliştirmek ve bu doğrultuda topluma faydalı bireyler kazandırmaktır.” diye konuştu.
Menderes Yılmaz, kitap okuma yarışmasına ilginin ve katılımın yoğun olmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, önümüzdeki günlerde yeni yarışmalar düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim