Bayramın ikinci günü AKP İl Binası’nda gerçekleştirilen törene Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, eski Milletvekili Agah Kafkas, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, bazı AKP İl Genel Meclisi üyeleri, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Törende ilk söz alan AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, İslâm coğrafyasında yaşanan olaylar nedeniyle buruk bir bayram geçirdiklerini belirterek, “Müslüman coğrafyasında akan kanın bir an önce durmasını diliyorum. Her şeye rağmen Türkiye olarak biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye olarak bir huzur cennetinde yaşıyoruz. İnşallah bu hep böyle devam eder. Tüm teşkilat mensuplarımızın, dava arkadaşlarımın bayramını kutluyorum.” dedi.

AKP Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar da özellikle Arakan’da yaşanan zulme dikkat çekerek, Türkiye ve Erdoğan dışında Arakan Müslümanlarını düşünen başka bir devlet ve lider olmadığını kaydetti.

“BU MİLLET, ÜMMETİN SİGORTASIDIR”

Eski Milletvekili ve eski Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine atıfta bulunarak, Türk milletinin İslâm ümmetinin sigortası olduğunu söyledi.

Gündemdeki “Metal yorgunluğu” tartışmalarına da değinen Kafkas “Çorum, Ak Parti’yi; Ak Parti de Çorum’u anlamıştır. Metal yorgunluğu konusunda herkes kendisini sorgulamalıdır.” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Agah Kafkas, “Adalet Yürüyüşü’nü yüzüne gözüne bulaştıranlar ve bayram günü, Türkiye’yi jurnalleyen bir adamı ziyaret etmekten başka bir şey yapmayanlar bu ülkeyi yönetemeyeceklerini kendileri de çok iyi biliyor.” ifadelerini kullandı.

“DIŞ GÜÇLERİN OYUNUNU AK PARTİ BOZACAKTIR”

AKP Teşkilat Başkan Yardımcısı ve eski Çorum Milletvekili Murat Yıldırım da dış güçlerin Türkiye üzerinde plânlarını hayata geçirmek için her yolu denediklerini belirterek, “Onları ülkemiz üzerindeki oyunlarını bozacak olan Ak Parti teşkilatlarıdır.” dedi.

2019 Seçimleri’ne tüm teşkilatların sıkı sıkıya çalışmalarını isteyen Yıldırım, “Metal yorgunluğu meselesi Ahmet, Murat, Agah meselesi değildir. Mesele, İslâm dünyasının bekasıdır. O nedenle 2019 seçim yılına çok iyi hazırlanmalıyız.” diye konuştu.

Milletvekilleri Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Salim Uslu da kısaca söz alarak, parti teşkilatının Kurban Bayramı’nı tebrik ettiler.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim