Mehmet Karadağ AKP İl Binası’nda partisinin ilçe başkanları, bazı belediye başkanları, kadın kolları ve gençlik kollarından çok sayıda Teşkilat mensubunun katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

Karadağ, Çorum İl Başkanlığı için şahsıyla yola devam edilmesi hususunun daha önce Genel Merkez tarafından kendisine şifahen bildirildiğini, Pazartesi akşamı yapılan MYK Toplantısı’ndan sonra ise 28 Ocak’taki İl Kongresi’nde şahsının adaylığının kesinleştiğini söyledi.

Söz konusu İl Kongresi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ı da davet ettiklerini aktaran Karadağ, Erdoğan’ın bu davete olumlu yanıt verdiğini ancak Yıldırım’ın yoğun programı nedeniyle Çorum’a gelip gelemeyeceğinin henüz belirsiz olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı’nın Çorum’a en son 10 Nisan 2017’de geldiğini anımsatan Karadağ, “Sayın Cumhurbaşkanımız 10 ay sonra bir kez daha şehrimizde olacak. Aynı yıl içerisinde kendilerini ikinci kez ağırlayacak olmanın heyecanı ve onurunu yaşıyoruz. Bu ziyaretinde Sayın liderimize Çorum için taleplerimizi de iletme fırsatı bulacağız. Kongrede oluşacak yeni ekibimizle Cumhurbaşkanımızın takdirlerine lâyık olmaya çalışacağız.” diye konuştu.

“2019’DA AKSAKLIK OLURSA HEPİMİZ VEBALDE KALIRIZ”

Teşkilat olarak iyi bir tecrübe kazandıklarını kaydeden Mehmet Karadağ, “Bu tecrübemizi 2019 seçimlerine yansıtmamız gerekiyor. Ekip olarak bu seçimleri zirvede tamamlama gayretinde olacağız. 2019’da herhangi bir aksaklık yaşanırsa bunun vebalini hepimiz taşırız. Bu nedenle Teşkilat olarak var gücümüzle çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

“30 KİŞİLİK YÖNETİM LİSTEMİZ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE NETLEŞECEK”

Kongre sürecinin nasıl işleyeceği hakkında da bilgi veren Karadağ, “Parti tüzüğümüz gereğince İl Yönetimi’nde 30 kişi yer alacak. Ancak Genel Merkez, bizden yaklaşık 50 isim isteyecek. Genel Merkezimiz kendi güvenlik soruşturmasının ardından bu 50 ismi 30’a düşürecek. Böylece 28 Ocak’taki yönetim kurulu listemiz netleşmiş olacak.” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ ÇORUM’A DAİMA CÖMERT DAVRANMIŞTIR”

İl Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte Başbakan Yıldırım’ı da ağırlamak istediklerini kaydeden Karadağ, “Ancak Sayın Başbakanımızın yoğun programından ötürü Çorum’a gelip gelemeyeceği netlik kazanmadı. Neticede biz o gün Sayın Cumhurbaşkanımıza ilimizin taleplerini iletme fırsatı bulacağız. Kendisi zaten Çorum’a her zaman cömert davranmıştır. Bu gelişinde de Çorumlular’ı sevindireceğinden kuşkumuz yok.” ifadelerini kullandı.

AKP İl Başkanı Karadağ, Cumhurbaşkanı’na iletilecek taleplerin nasıl belirlendiği konusunda ise sivil toplum örgütlerinin ve iş çevrelerinin görüşlerine başvurulduğunu, “Önümüzdeki 10 yıl içerisinde Çorum’a hangi yatırımları istiyorsunuz?” şeklindeki soruya verilecek cevapların, Üniversite ve TSO tarafından rapor hâline getirileceğini sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim