Çorum Ticaret Sanayi Odası (TSO) Meclis Üyesi Erdem Çenesiz'in meclis üyeliği düşürüldü.
Önceki akşam yapılan TSO Ocak ayı Meclis Toplantısında Çenesiz'in üyeliğinin düşmesi hakkında üyelere bilgi verilirken, bu konuda tartışma da yaşandı. Erdem Çenesiz'in meclis üyeliğinin düşürülme sebebi olarak son 6 aydaki toplantıların yarısından 1 fazlası olan 4 toplantıya katılmaması gösterildi. Çenesiz'den boşalan üyelik için de aynı meslek grubundan seçilen yedek üyenin önümüzdeki günlerde belirleneceği öğrenildi.
Öte yandan toplantıda söz alan Selim Kefçeli de, Çenesiz’in üyeliğinin düşmemesi gerektiğini söyledi. Selim Kefçeli, Erdem Çenesiz’in Meclis üyeliğinin düşürülmesi kararını alanların ve bu kararın altına imza atanların hukukçuların görüşlerini de alarak, kararlarını yeniden gözden geçirmelerini istedi.
8 dakika gibi rekor bir sürede biten geçen ayki toplantıya işadamı Erdem Çenesiz’in İstanbul’dan uçakla geldiğini ve 15 dakikalık gecikme ile odaya ulaştığında kapının kilitli olduğunu görerek Fikret Tepençelik ve Murat Zeybel’e durumu telefonla izah ettiğini söyleyen Selim Kefçeli, “Çorum’u ulusal platformda başarı ile temsil eden, ulusal bir marka yaratan, Çorum’da istihdam, vergi, ihracat gibi bir çok ekonomik konuda önde gelen bir kurumu Çorum’a kazandıran bir arkadaşımızın Meclisi üyesi olması meclisimize değer katar mı katmaz mı lütfen düşününüz. Çenesiz ile ilgili verilen bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Karar hukuka uygun olabilir. Ancak burada kanunun sadece lafzı (sözel) tarafı uygulanmıştır. Kanunların ruhunda bir de mücbir sebep vardır. Bu dikkate alınmalıydı” diye konuştu.
Daha sonra söz alan Mustafa Özbayram ise üyeliğin düşürülmesiyle ilgili eleştirilere cevap vererek, uygulamanın kimsenin şahsıyla ilgili olmadığını, yönetmelik hükümlerinin yerine getirildiğini ve burada bulunan tüm üyelerin saygın birer işadamı olduğunu vurguladı.
Geçmişte kişiliği, itibarı ne olursa olsun hiçbir şekilde ayrım yapmadan bu kanunun uygulandığını anlatarak burada Çenesiz’in üyeliğinin düşürülmesinin yeniden ele alınması teklifinin tüm üyelere hakaret olduğunu söyleyen Özbayram, kararın arkasında olduğunu ifade etti.
Toplantıyı yöneten Necip Uygur da konunun kanuna uygun olduğunu söyleyerek konuyu tartışmanın bir anlamı olmayacağını anlatarak diğer gündem maddesine geçti.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim