Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 15 Temmuz gecesi gazi olan Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele eski Daire Başkanı hemşehrimiz Turgut Aslan’ı evinde ziyaret etti.  

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ziyarette “geçmiş olsun” dileklerinde bulunarak Turgut Aslan’ın Gaziler Günü'nü kutladı. Erbaş, gaziliğin önemli bir mertebe olduğunu ifade ederek, “Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Gazilerimize acil şifalar ve hayırlı, uzun ömürler nasip eylesin” dedi.

İnsanın bu dünyada yaptıklarının ahirette mutlaka karşısına çıkacağını belirten Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “İnşallah sizin gaziliğiniz, daha önce memleketimiz ve milletimiz için yapmış olduğunuz fedakarlıklar amel defterinizde karşınıza çıkacak” diye konuştu.

Ali Erbaş, Diyanet olarak din istismarı ile mücadele kapsamında tüm Türkiye’de programlar düzenleyerek FETÖ ve DEAŞ’ı anlattıklarını, insanları aydınlattıklarını kaydetti.

TEM eski Daire Başkanı Turgut Aslan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Erbaş’a teşekkür etti. Aslan’ın 2015’te hacca gitmek için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ama görev dolayısıyla gidemediğini ifade etmesi üzerine Ali Erbaş, “Önümüzdeki yıl ‘biz hazırız’ dediğiniz zaman biz sizi hacca götürürüz inşallah” dedi. 

(İHA)

Editör: TE Bilisim