Türkiye'de ahlak ve maneviyatın çöküntüye uğradığını belirterek, bütün siyasetçilere ve idarecilere Erkaban Hoca'yı çok iyi okuyup anlamalarını tavsiye etti.
“Bize zehri damardan verdiler, uçkuruna düşkün bir millet haline getirdiler" diyen Cıdık, Erbakan'ın vefatından sonra ahlaksızlığın, manevi değerlerin erozyona uğramasının alabildiğinde artığına dikkati çekti.
Cıdık, “Müftü, camileri dolduracağına, hutbede siyaset yapıyor. Bürokratların, imamların siyaset yaptığı bir ülkede maneviyat yitik ve gariban kalmıştır. Kelimelerin içi boşaltılmıştır. Nefsimize göre fetva arar olduk! Bütün idarecilere Erbakan’ı okutmak mecburi olmalı. Olmalı ki adaleti, maneviyatı öğrensinler” ifadesini kullandı.
SP İl Başkanı Faruk Cıdık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Sözüm öncelikle bugünlere gelmemizde sebep olan sevgili büyüklerimize, bugüne kadar algıların peşinde koştunuz, nice Özgecan’ların hayatına mal oldunuz! Cemaatleri, siyaset ortağı yaptınız, rant kapısını araladınız. İnsanların kalplerinden, dini çıkartıp, ideolojileri yerleştirdiniz, insanlar insan olduklarını unuttular! Daha ama sadece daha fazla satış uğruna ülkemi kapitalist sisteme mahkûm ettiniz. Ülkemize ne olduğunu, Arif Nihat Asya dizelerinde o kadar güzel izah ediyor ki; "Bize bir nazar oldu, Cumamız Pazar oldu. Ne olduysa hep bize azar, azar oldu.”
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim