Erbakan’ın liderlik yaparken dayandığı temel zeminin, medeniyet değerleri ve maneviyat dünyası olduğunu belirten Saatcı, inşacı kimliğiyle batı kapitalizminin yıprattığı ve yozlaştırdığı değerlerin yeniden inşa etme mücadelesi veren ve özellikle yetiştirdiği imanlı gençlik ile de büyük ölçüde bu hedefine ulaşan Erbakan’ın, her zaman alınterinin ve emeğin yanında olduğunu vurguladı.

Başbakan olur olmaz ilk yaptığı işlerin başında memur, emekli ve işçilere Cumhuriyet tarihinin en yüksek zammını vermenin geldiğini dile getiren Saatcı, yaptüığı açıklamada şunları dile getirdi: “Hükümetlerin çalışanları enflasyona ezdirmeme politikalarını çöpe attı ve çalışanlara enflasyonun çok çok üzerinde refah payı verdi. 28 Şubat post modern darbesi sürecinde medyanın ve bazı sendikaların oluşturduğu 5'li çetenin tutumu nedeniyle 54. Hükümet zor durumda kaldı. Hükümeti zor durumda bırakanlara karşı dimdik duran Erbakan, vesayetçi sistemlerle, çetelerle ve cuntalarla hep mücadele etti.

Ülkenin yetiştirdiği önemli bir lider olan, yalnızca siyasette değil, bilim, akademi ve sosyal alanlarda da önemli çalışmalara imza atan Milli Görüş Hareketinin Lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a Allah’tan rahmet diliyor, onu minnetle anıyoruz" dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim