Erasmus+ yararlanıcılarının yanı sıra uluslararası hareketlilik ve Avrupa vatandaşlığı ile ilgili tüm paydaşların bir araya getirilmesinin hedeflendiği Erasmusdays 2018 etkinliklerinden “Erasmusdays Bilgilendirme Günü” Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Programa YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, proje ortağı üniversitelerin rektörleri ve Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam katıldı.

Gençler arasında Avrupa ve gençlik fırsatları noktasındaki farkındalığın arttırılması amacıyla düzenlenen etkinliğe üniversite öğrencilerinin yanı sıra Ankara’da faaliyet gösteren Eurodesk Türkiye Temas Noktaları, çeşitli kamu kurumu ve STK temsilcileri katıldı. Programda Erasmus+ proje sonuçlarının paylaşılmasına yönelik olarak Türkiye Ulusal Ajansı uzmanları ile önceden AB Erasmus+ gençlik projesi yapmış gençler de açtıkları stantlarda çeşitli bilgi paylaşımında bulundu.

Etkinlikte, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Koordinatörlüğünde yürütülmekte olan, Hitit Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, TÜMSİAD ortaklığıyla ve Türkiye Ulusal Ajansı desteğiyle sürdürülen “Anadolu’dan Avrupa’ya Kültür Köprüsü” projesi ile ilgili bilgilendirme de yapıldı.

Bilgilendirme aktivitelerinin yanı sıra katılımcılar birlikte ağaç dikerek “Erasmusdays 2018 Hatıra Orman” oluşturdu. Üniversitelerde uluslararasılaşmanın en önemli unsurlarından biri olan değişim programlarının en tanınır ve kapsamlı olanlarından birisinin de Erasmus+ olduğunun belirtildiği açıklamada bu program çerçevesinde anlaşma yapılan Avrupa üniversiteleri ile öğrenci değişimi gerçekleştirildiği, akademik ve idari personele karşılıklı eğitim imkanı sunulduğu ve Üniversitede Erasmus+ öğrenci ve personel hareketliliği ile 2007 yılından günümüze, Hitit Üniversitesi’nde 380 öğrenci ve 153 akademik ve idari personelin anlaşma yapılan üniversitelerde eğitim alma ve ders verme imkanı bulduğu 53 öğrenci ve akademisyenin de Hitit Üniversitesi’nde eğitim aldığı belirtildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim