Anitta Otel’de gerçekleştirilen toplantıya kurum ve kuruluşlardan çok sayıda temsilci katıldı.
Türkiye Ulusal Ajansı uzman Yardımcısı Yasemin Koçak tarafından katılımcılara Türkiye Ulusal Ajansı’nın genel tanımı ve temel kavramları konusunda bilgi verildi.
Avrupa Birliği'nin eğitim, gençlik ve spor alanındaki hibe programı olan ERASMUS+’un, 2014-2020 yıllarını kapsayan dönemde uygulandığını belirten Koçak, Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılmasının amaçlandığını anlattı. 
Erasmus+ Programının, eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarını kapsadığını anlatan Koçak, Erasmus+ Programı içerisinde, önceki programlarda olduğu gibi okul eğitimi, yükseköğretim, mesleki eğitim, yetişkin eğitimi ve gençlik alanına yönelik desteklerin devam ettiğini, bununla birlikte spor alanındaki projelere de hibe desteği sağlandığını ifade etti.
Toplantı örnek proje sunumları, yetişkin eğitimi KA2 başvuru formu tanıtımı, temel prensipler ve pratik bilgilerin anlatılmasının ardından soru ve cevap bölümü ile sona erdi. (Erkan BAYATLI)
 
Editör: TE Bilisim