Bu kapsamda, İsmail Karataş Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci, öğretmen ve idarecileri Hollanda, İspanya, Çek Cumhuriyeti ve İtalya olmak üzere yurt dışında eğitim faaliyetlerine katılacaklar.
İsmail Karataş Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2015 Teklif Çağrısı döneminde kabul edilen “Siz Unutuyor Olsanız Bile Biz Hatırlatmak İçin Buradayız! (Even If You May Forget WeAre Here to RemindYou!)’ başlıklı projelerine AB desteği almaya hak kazandı.
Temel amacı yaşlı bakımı içinde özel bir alan olan Alzheimer ve Demans hastalıkları konusunda farkındalık oluşturmak amacı taşıyan proje kapsamında İsmail Karataş Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 20 öğrenci ve 3 öğretmen, İtalya’da 24 Nisan-14 Mayıs tarihleri arasında 20 gün sürecek olan staj ve eğitim faaliyetine katılacaklar.
Öte yandan İsmail Karataş Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 20 öğrenci ve 2 öğretmen, ortak kuruluş olduğu Boyabat İbni Sina Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde AB hibesi almaya hak kazanan “Potansiyel Bir İstihdam Alanı Olarak Geriatri” başlıklı proje kapsamında, 20 gün süreyle Çek Cumhuriyeti’nde staj ve eğitim görecek.
Alaca Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğündeki “Kalp ve Damar Hastalıkları Tedavi Bakım Uygulamalarında AB Bypass’ı” başlıklı proje kapsamında ise İsmail Karataş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 12 öğrenci ve 3 öğretmen Hollanda, İspanya ve İtalya’da staj ve eğitim faaliyetinde bulunacak.
İsmail Karataş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Veldet, Avrupa Birliği Projelerinde Osmancık’ta başarılı bir okul olduklarını belirterek emeği geçenleri tebrik etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim