CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi ve parti yöneticilerinin katılımı ile bir basın toplantısı düzenleyerek “konuşmalarım cımbızlandı” diyen Sadık Eral, yanlış anlaşılmaları da doğal karşıladığını bildirdi.

Türk Dil Kurumu Sözcüğüne göre “Cahil” kelimesinin ( belli bir konuda yeterli bilgisi olmayan) anlamına geldiğini ifade ederek bu sözcüğün hakaret olmadığını, dolayısıyla hakaret etme gibi bir niyetlerinin de bulunmadığını dile getiren CHP İl Başkanı Sadık Eral, CHP olarak bugüne kadar halka kendilerini yeterince anlatamadıkları için iktidar olamadıklarının da özeleştirisini yaptı.

CHP İl Başkan Yardımcısı Sadık Eral, düzenlenen basın toplantısında şu ifadelere yer verdi: “20 Ocak 2019 tarihinde CHP halk sohbetinde yaptığım konuşmanın yanlış ve eksik anlaşılmış olması, nedeniyle halkımızın doğru bilgi edinme hakkına duyduğumuz saygı nedeniyle yeni bir açıklama yapmak zorunlu olmuştur.

Öncelikle belirtmeliyim ki, yanlış anlaşılmalar her zaman olağandır. Hepimiz insanız. Yine belirtmeliyim ki 20 Ocak tarihinde yaptığım konuşma benim demokratik bir ülkede yaşayan her Türk vatandaşı gibi düşünce ve fikir hürriyetimi kullanmamdan kaynaklanmıştır. Bu konuşmada kastedilen sağ seçmenle ilgili söylem. Bu kesimden oy alamayan sol, liberal, ya da çevreci partilerin durumunun tespitine ilişkindir. Yani; sağdan oy almak isteyen partiler geçmişte siyaset bilimi açısından eksik ve yanlış davranışlar sergilemişler adeta seçmeni sağ partilere oy vermeye mecbur etmişlerdir.

Biz de bu hataları yapıyoruz. Hatalı siyasi yöntemlerle diğer partilerin tabanından oy almaya çalışıyoruz. Yıllardır kendimizi iyi anlatamadık seçmeni bilgilendiremedik bunun için yeterince oy alamadık; iktidar olamadık.. Halkımıza günlük sorunlarına hangi çözümleri ürettiğimiz anlatamadık. Milli geliri nasıl artıracağımızı ülkeyi nasıl kalkındıracağımızı anlatamadık. Gelir bölüşümün de adaleti nasıl sağlayacağımızı anlatamadık. Nasıl bir demokrasi inşa edeceğimizi anlatamadık.. Çorum’da iflas eden işletmeleri, işsiz kalan kitleleri anlatamadık. Çimento fabrikasının kapanmasını engelleyemedik, yüzlerce ailenin işine devam etmesini sağlayamadık.

Şeker fabrikasının satışına engel olamadık, Belediyelerdeki israfı önleyemedik. Bir yandan insanlar yoksullaşırken, bir yandan pahalılığın neden arttığını halka anlatamadık. Bu kara kışta ikiye katlayan doğalgaz ve elektrik faturalarının nasıl ödenebileceğine dair henüz bir çözüm bulamadık. Ulusal savunmamızın şah damarı tank palet fabrikasının yabancılara satışını engelleyemedik. Ve bütün bunları halka anlatamadık. Özür anlamında halkımıza söylüyorum bağışlayın cahillik bizde… Bir konuşmanın içinden iki cümlenin cımbızlanıp kullanılmasını şık bulmuyorum. Her zaman dediğim gibi gene tekrar ediyorum her zaman sevgi, barış, kardeşlik kazanacak. Ve halkımız 31 Mart seçimlerinde CHP’ye oy kullanarak siyasetteki gücünü kanıtlayacaktır”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim