Ensar Vakfı Çorum Şubesi, kutsal topraklardaki iftar geleneğini Çorum’da yaşatmaya devam ediyor.
Sahabelerden Süheyb-i Rumi, Ubeydi Gazi ve Kerebi Gazi’nin türbelerinin bulunduğu Hıdırlık Camii’ndeki hicaz usulü iftara ilgi yoğun oldu.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Müftüsü Ahmet Akın, Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı Erol Kavuncu, akademisyenler, daire müdürleri. Sivil tolum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı iftar programında birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Ensar Vakfı Başkanı Erol Kavuncu, hicaz usulü iftarı Çorum’da gelenek haline getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Ümmet olarak, millet olarak, gönül coğrafyası olarak büyük sıkıntılar içerisinde bulunulduğunu dile getiren Kavuncu, “Allah bu mübarek Ramazan ayı hürmetine tuttuğumuz oruçlar yaptığımız dualar hürmetine rabbim yardım etsin. Her şeye rağmen bugün bir arada ve birlikteyiz. Huzurluyuz. Rabbim huzurumuzu daim eylesin” dedi.
Ensar Vakfı olarak geleceğin teminatı olan gençleri vatanına, milletine faydalı birer birey olarak yetiştirmek için çalıştıklarını dile getiren Kavuncu, “ Gelecekten ümitliyiz. Ümit varız. Üzerimize düşeni yaparsak daha güzel güler önümüzdedir” diye konuştu.
Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültemiz Türkiye birincisi olduğunu hatırlatan Kavuncu, “İlahiyat Fakültemiz, hocalarımızın yaptığı akademik çalışmalarla Türkiye 100’lerce ilahiyat arasında birinci oldu. Üniversitemiz Türkiye’nin parlayan yıldızı. Rektörümüz Çorum’a değer kattı ve katmaya devam ediyor. Ayrıca Hayrettin Karaman Külliyesi’de Türkiye’nin birinci külliyesi seçildi” diye konuştu.
Kavuncu, iftar programına katılan davetliler ve hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.



(İHA)
Editör: TE Bilisim