Engelli öğrencilerin ve öğretmenlerinin katıldığı etkinliğe protokolün ilgisi de yoğun oldu. Dans gösterilerinin ve spor faaliyetlerinin yapıldığı etkinliğe Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Spor Fakültesi Dekanı Faruk Yamaner, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Belediye Spor İşleri Müdürü Nadir Solak, Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut ve Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Neslihan Hüsülüoğulları katılım sağladı.

Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut konuşmasında, asıl engelin insanın kendi düşüncesi olduğunu belirtirken ardından konuşma yapan Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Neslihan Hüsülüoğulları ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer Belediyeye ve Spor Müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkür etti.

Engelliler için “Engelsiz taksi” uygulamasın sözünü tutarak 10 adet engelsiz taksiyi hizmete geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, “ Makama oturalı çok az zaman oldu. En çok haz aldığım etkinlik ise engelli arkadaşlarımız ile yaptığımız etkinlikler. İlk gerçekleştirdiğimiz vaadimiz ise engelsiz taksiler oldu. En çok sizlerden dua alıyoruz. Üç yeni projemizin müjdesini verecek olursak birincisi, engelli merkezindeki kardeşlerimizin açık alanda faaliyet yapabilecekleri bir alan oluşturacağız. İkinci olarak tamamı engellilerden oluşacak çalışanlarıyla bir kafe açacağız. Üçüncü olarak ise engelli kardeşlerimize özel bir park, burada dilediklerince eğlenebilecekler.

Hayatım boyunca Protokol adamı olmadım. Sizlere hizmet etmekten başka bir gayem yok. Hepinizi Allah için seviyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından Belediye Başkanı başta olmak üzere protokol üyeleri engelli öğrencilerle oyunlar oynadı ve eğlendi.

Engelsiz kafenin avantajları ne olacak?

Türkiye’de bir çok belediyenin engelli öğrenciler yararına açtıkları engelsiz kafeler, öğrencilerin istihdam edilmesini sağlarken aynı zamanda sosyal hayatın bir parçası haline getiriyor. Kafenin gelirinin sadece engelli çocukların yarına ve onların ihtiyaçlarına yönelik harcanması da aileleri ve öğrencileri olduklarından daha özgür kılıyor. Sosyal hayatın içinde çalışıyor olmak öğrencilerin fiziksel ve zihinsel anlamda geliştirirken özgüven kazanacağından dolayı engelsiz kafe öğrencilere büyük katkı sağlayacak.

(Esra Esen)

Editör: TE Bilisim