Gönüllü Genç Girişimciler Derneği bu kez görme engelli çocukları merkezine alan "Engelsiz Masallar" projesini gerçekleştirdi. Proje kapsamında Türkiye’nin farklı yerlerinde yaşayan gençler masallara ses verdiler.
Keloğlan, yoksul oduncu, güneş kızı gibi en bilindik masallarında içinde bulunduğu 100’den fazla masal görme engelli çocuklar için seslendirildi. Birbirinden güzel masalları seslendiren gençler bu kayıtları yaparken birçok çocuğun hayal dünyasına katkı yapacaklarından dolayı mutlu olduklarını, yapılan bu kayıtların keyifli bir şekilde dinlenmelerini umduklarını belirttiler.
”Ülkemizde engellilerin sadece bir gün değil 365 gün hatırlanmasına dikkat çekmek ve çocukların hem farklı kişilerden masal dinlemenin keyfine varmasını sağlamak hem de hayal dünyalarına katkı sağlamak için gerçekleştirilen bu projenin 3 aşamadan oluşacağını birinci aşama olan "Engelsiz Masal" projesinin tamamlanmak üzere olduğunu, 2. aşamada da farklı bir proje gerçekleştirileceğini söyleyen G3 AR-GE Komisyonu Başkanı Semih Kızıldağ 2. Aşamaya da hızlı bir şekilde geçileceğini ve Engelsiz Masallarımızı www.g3icinizde.com adresinden dinlenebileceğini” belirtti. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim