Meslek Yüksekokulu Kampüsü Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konsere Belediye Başkanı Zeki Gül, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nurcan Baykam, Çorum’da bulunan engelli derneklerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda açış konuşmasını yapan Hitit Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Doç.Dr. Selen Özakar Akça, engellilerin çeşitli alanlarda zorluklarla karşılaştıklarını belirterek, bu zorlukların başında gelen fiziki engellerin kaldırılması gerektiğini bu açıdan herkese görevler düştüğünü anlattı. Akça, engellileri daha iyi anlamak ve farkındalık yaratmak gerektiğini, kendilerinin de bu özel günde farkındalık yaratmak amacıyla bir etkinlik düzenlediklerini anlattı.

Belediye Başkanı Zeki Gül ise konuşmasında engellilerin sorunlarına çözüm bulunması ve farkındalık oluşturmak açısından 3 Aralık tarihinin önem taşıdığını söyledi.

Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünün bir nevi devlet felsefesi haline geldiğini anlatan Başkan Gül, İslam’a göre insanın yaratılanların en şereflisi olduğunu bu şerefe layık olabilmek için de insanlara en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından Hitit Üniversitesi ile Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Korosu tarafından konser verildi. Konser sonunda etkinliğe emeği geçenlere teşekkür belgeleri verildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim