Görme engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek ve bu konuda toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla dün Saat Kulesi’nden Atatürk Anıtı’na kadar yürüyen Dernek üyeleri ve aileleri, daha sonra Çorum Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen dayanışma yemeğinde bir araya geldiler.

Öğretmenevi’ndeki yemeğe Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Türcay Aksoy ve Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Uğur Demirer’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte konuşan Altınokta Körler Derneği Şube Başkanı Cuma Aykaç; kentlerin, açık alanların, konutların ve toplu taşıma araçlarının engelliler yok sayılarak plânlandığına dikkat çekerek, “Haklara, hizmetlere, mekânlara ve bilgiye erişebilmemizin önünde büyük engeller bulunmaktadır.” dedi.

Engelli bireylerin günlük kent yaşamlarını kolaylaştırmak için fiziksel ve teknik birtakım iyileştirmeler yapılmasını isteyen Cuma Aykaç, “Örneğin toplu taşıma araçları engellilerin rahatlıkla binip inebilecekleri şekilde düzenlenmeli; sokakta, parkta ve işyerlerindeki tuvaletler engelli bireylerin kullanabilecekleri şekilde plânlanmalıdır. Ayrıca kamu ve özel kurumlarında sıra beklerken numaratörlerin sesli şekilde çalışması öncelikli isteklerimiz arasındadır.” diye konuştu.

Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi ve Hitit Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Selen Özakar Akça ile Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın konuşmalarının ardından etkinlik yemek duasıyla sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim