Ülkede Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’nın iki binli yılların başında yaptığı araştırma neticesinde açıkladığı ilk ve tek engelliler istatistiğine göre, nüfusun %12.29‘u yani takriben 9,5 milyonunun engelli olarak sayıldığını ifade eden Cıdık, trafik, iş kazaları, terör ve benzeri sebepler göz önüne alındığında yukarıdaki oranın hızla artış gösterdiğinin hazin bir gerçek olarak ortaya çıktığını anlattı.

Yaptığı yazılı açıklamada, engelli insanların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğunu söyleyen Cıdık, engellilerin normal bir hayat sürmelerinin ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olduğunu belirtti. “Engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını doğru tespit etmek, seslerini daha çok duymak, sorunlarına kalıcı çözümler üretmek ve engelli vatandaşlarımızla aramızda gönül köprüleri tesis etmek son derece önem arz etmektedir” diyen Cıdık, engelli olduğu için kimsenin toplumdan dışlanmaması, aksine özründen dolayı hiçbir imkân ve fırsattan yoksun kalmamasına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi. Milli Görüş Partileri olarak bugüne kadar parlamentoda olunduğu sürelerde gerek muhalefet, gerekse iktidar dönemlerin de, her alanda olduğu gibi “Garson devlet” anlayışıyla, genelde tüm insanlığa, özelde de engelliler konusunda sayısız hizmetler ortaya koyduklarını anlatan Cıdık, 1992 yılında Parlamentoda bulunan Refah Partisi’nin, TBMM‘ine araştırma önergesi vererek, “Engellileri Araştırma Komisyonunun” ve “Engelliler Bakanlığının” kurulması hususunu ilk defa gündeme getirdiğini belirtti. Bütün yapılanlar nihai çözüm olmadığına inandığını bu nedenle Milli Görüş felsefesiyle Saadet Partisi olarak bundan sonra da Parlamentoda temsil hakkına sahip olunması halinde her sahada olduğu gibi bu alanda da büyük bir hassasiyetle çalışacaklarını dile getirdi.
Cıdık, “Eğer bir devlet, engellilerine gereken önemi vermiyorsa, onlarla yeterince birlikte olamıyorsa,
medeni devlet olması mümkün değildir. Onun için her birimiz, bu alanda üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek zorundayız.3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, öncelikle kalplerimizdeki engelleri kaldırarak, engelli vatandaşlarımızın hayatlarına 5 dakika empati yapmaya davet ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim