İlk olarak CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi; İl Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Güneş ve CHP Merkez İlçe yöneticileriyle birlikte Altınokta Körler Derneği Çorum Şubesi’ni ziyaret etti.

Şube Başkanı Cuma Aykaç ve Başkan Yardımcısı Fazlı Koçak’ın ağırladıkları CHP İl Başkanı Tüfekçi ve beraberindekiler, Altınokta Körler Derneği üyelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladılar.

CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, ülkemizde engellileri hak sahibi özneler olarak görmeyen; aksine engellileri "korunmaya ve yardıma muhtaç kişiler" olarak algılayan bir anlayışı hâkim olduğuna dikkat çekerek, “Sayıları 8,5 milyonu bulan engelli yurttaşlarımız, hâlâ toplumumuzun en sessiz ve görünmez çoğunluğunu oluşturmaktadır. Sosyal devlet anlayışı her geçen gün biraz daha terk edilerek, âdeta bir sadaka kültürü yaratılmıştır. Her alanda olduğu gibi engelli bireylerimizin hakları da yavaş yavaş yok edilmiş, ülkemiz âdeta sosyal devletten sadaka devletine geçiş yapmıştır. Sosyal yardımlar yaşlılar, engelliler, kadınlar ve sosyal devletin öznesi olan diğer toplum kesimlerini yalnızca hizmet alan, yalnızca yardım edilen, yalnızca korunan kesimler durumuna indirgenmiştir.” dedi.

CHP iktidarında engellilerin sağlık sorunlarını çözeceklerini kaydeden Tüfekçi, “Daha da önemlisi engelli yurttaşlarımızdan, sağlıkta katkı payı almayacağız. Engellilerin tüm kamu hizmetlerine ve toplumsal yaşamın her alanına eşit şekilde erişebilmeleri için erişilebilirlik standartları geliştireceğiz. Kamuda, engelli yurttaşlarımızın istihdam edilme olanaklarını artıracağız. Tüm altyapı hizmetlerini engellilere uygun şekilde yeniden düzenleyecek, şehirleri engelli yaşamına uygun hâle getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Altınokta Körler Derneği Çorum Şubesi Başkanı Cuma Aykaç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, CHP İl Başkanı Tüfekçi ve beraberindekilere teşekkür etti.

Daha sonra CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, beraberindeki heyetle Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şubesi’ni ziyaret etti. Burada Şube Başkanı Yusuf Hoşnut’la görüşen CHP heyeti, engellilerin sorun ve taleplerini dinledi.

Ziyarette konuşan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, “Engellilerimizin günlük hayatta karşılaşmış oldukları en büyük problem, sahip oldukları engeller değil; toplumun, engellilere karşı geliştirdiği tutumlardır. Toplumumuzda engelli vatandaşlarımıza yönelik bu tutumların değiştirilebilmesi amacıyla, onların farklılıklarına saygı göstererek, toplumda yaşayan tüm bireylerin eşit olduğuna inanmamız ve bu inancı günlük yaşantımızda uygulamamız gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim