Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum Şubesi, Türk İslam Kültür Vakfı ve Hollanda Umut Köprüsü Yardımlaşma Vakfı’nın ortaklaşa uygulamaya koyduğu “Engelleri Kaldırıyoruz, Bir Engeli de Sen Kaldır” adlı proje kapsamında engelli vatandaşlara 100 akülü araba ve 60 tekerlekli sandalye dağıtıldı. 


Kadeş Barış Meydanı’nda önceki gün düzenlenen törene AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Vali Yardımcısı Tamer Orhan, MHP Genel Merkez Merkez Yürütme Kurulu Üyesi hemşehrimiz Prof. Dr. Ahmet Kürşat Azkur, Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, MHP İl Başkanı Agah Karabıçak, Türk İslam Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı İlkay Çağdaş, Umut Köprüsü Hollanda, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mustafa Atman, Çorum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Orhan Toksik, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. 
Törende konuşan Türk İslam Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Çağdaş, hiçbir siyasetçinin, bürokratın hiçbir ferdin her üç kişiden birini ilgilendiren bir mesele karşısında kayıtsız kalmasının mümkün olmadığını söyledi. İlkay Çağdaş engellilerle ilgi meselelerin kamu, özel sektör kuruluşları, belediyeler, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, iş adamlarının ana önceliklerinden biri olması gerektiğine de dikkat çekerek “Engellilerin toplum hayatımıza tam ve sorunsuz bir şekilde katılımı noktasında elbette kamunun inisiyatif alması liderlik yapması şarttır. Bu meselenin çözümü için tüm toplum kesimlerinin adeta bir seferberlik ruhuyla hareket etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
Çorum’da engellilere 100 akülü araç, 60 tekerlekli sandalye, 15 hasta bakım yatağı ve 2 asansör getirdiklerini bildiren Umut Vakfı Başkanı Atman ise engellilerin hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını, vakıflarının ülkenin pek çok şehrinde ihtiyaç sahiplerine yardımlarını ulaştırdığını kaydetti.
Ülkücülerin vatanına ve milletine aşkla bağlı yaşayan, sevdalı olduğu bu değerlere canı pahasına sahip çıkan iman ve şuur sahibi insanlar olduğunu söyleyen Ülkü Ocakları Başkanı Tosik ise engelliler için yürüttükleri sosyal sorumluluk projesi ile Çorumluların yanında olmaya çalıştıklarını bildirdi. 
Engelin karşılaşılan güçlük, aşılması gereken hedef ortadan kaldırılması gereken güç bir durum olduğuna dikkati çeken MHP İl Başkanı Karapıçak ise “Engelli kardeşlerimiz adına düzenlenen bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her birey engelli adayıdır. Rabbim gönüllerimize engel koymasın” dedi.
MHP MKYK Üyesi Azkur ise partilerinin amacının yaşlıyı, kimsesizi ve engellileri gözetmek olduğunu vurgulayarak projeye katkı sağlayan kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından projeye katkı sağlayanlara plaketleri, engellilere ise araçları dağıtıldı.

(Nurdan AKBAŞ)
 

Editör: TE Bilisim