Buhara Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Çorum’da çok şey yaptıklarını ancak bu hizmetler arasında en çok haz aldığı hizmetin engellilere yönelik yapılanlar olduğunu kaydetti. Ne zaman morali bozulsa ya da sıkıntılı hissetse rehabilitasyon merkezi ya da Engelli Eğitim Merkezi’ne gittiğini söyleyen Aşgın, buralarda yapılanlara şahit olarak kendisinin de bir nevi rehabilite olduğunu anlattı. Engellilere yönelik çok sayıda kurs açtıklarını anlatan Başkan Aşgın, bu hizmetlerin Hakkın ve halkın nazarında karşılığını aldıklarını söyledi. Belediye Başkanı Aşgın, rehabilite merkezlerinde ya da diğer açılan yerlerde engellilerin bir şeyler yaptıklarını görmenin kendilerini mutlu ettiğini, yakında bu merkezlerde eğitim gören öğrencilerle birlikte baraj yanındaki sosyal tesislerde sebze fidesi dikeceklerini ve orayı engellilere tahsis etmeyi planladıklarını kaydetti.

Başkan Aşgın, “Hakkın rızası sizlerin dualarınızdan geçiyor. Engelli kardeşlerimizi gönülden seviyoruz” dedi.

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 200 engelli gencin kurslara devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 24 branş ve 19 farklı kursa katıldıklarını söyledi.

Yapılan konuşmanın ardından kurslara katılan engelli gençler mehter gösterisi, çayda çıra, misket, atabarı, roman ve Kafkas halk oyunları gösterileri yaptı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim