Bütün vatandaşlara olduğu gibi, engellilere de daha güzel, daha yaşamaya değer bir Türkiye sunmanın gayreti içerisinde çalıştıklarını anlatan Karadağ, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası, engelli vatandaşlarımız ve aileleri açısından önemli bir haftadır. Engelli sorunlarına dikkat çekilmesi, engellilerimiz için yapılması gerekenlerin gündeme getirilmesi anlamında bu haftanın engelliler haftası olarak kutlanmasında büyük faydalar vardır. Engellilerimizin haklarının iyileştirilmesi, hayat standartlarının geliştirilmesi açısından yeniden bir değerlendirme ve muhasebe yapma imkânı sağlayan bu anlamlı haftada tüm engellilerimizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Bizim için her insan özeldir, her insan değerlidir, kıymetlidir, her insan hak ettiği imkan ve haklara sahip olabilmelidir. Engellilik, kader mahkûmluğu, utanılacak, hayata küsülecek, saklanacak, gizlenecek bir durum değildir. Hiç kimsenin, ileride engelli olmamak için bir garantisi yoktur. O nedenle engellilerimizin sorunlarını paylaşmak hepimizin görevidir.

Engellilerimizle ilgili olarak son 14 yıl içerisinde AK Parti iktidarı çok önemli adımlar atmıştır. Bütün vatandaşlarımıza olduğu gibi, engelli kardeşlerimize de daha güzel, daha yaşamaya değer bir Türkiye sunmanın gayreti içerisinde çalışmaktayız.

Çıkarılan Özürlüler Kanunuyla, engellilerin yaşandığı sorunlara çağdaş ve kapsamlı çözümler içeren bir yasal düzenleme gerçekleştirilmiş, bu kanun ile birlikte, engellilerimize yeni haklar tanınmış, özel eğitim ve destek eğitimi verilmeye başlanmıştır.

Özel eğitim desteği alan çocuklarımıza her ay kişi başı asgari ücrete yakın destek sağlanmaktadır. Üniversite okuyan engelli gençlerimiz için öncelikler ve kolaylıklar sağlanmıştır.

Gerçekleştirilen Anayasa değişikliği sonucunda Anayasamızda engellilerimize pozitif ayrımcılık getiren düzenleme kabul edilmiş, bundan sonra engelli vatandaşlarımız lehine gerçekleştirilecek olan her türlü düzenlemenin eşitlik ilkesine aykırı yorumlanamayacağı anayasal güvenceye kavuşturulmuştur. Tüm bunlar, engelli vatandaşlarımızın hayat standardını artırmaya yönelik çalışmalardır.

Engellilerimiz için bu iyileştirmeler bundan sonra da devam edecektir. AK Parti hükümeti olarak, Engellilerimiz ile hayat arasındaki engelleri elimizden geldiğince ortadan kaldırmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engelli vatandaşlarımızın engelliler haftasını kutluyor, aileleri ile birlikte sağlık ve huzur dolu bir hayat geçirmelerini diliyorum" dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim