Bütün vatandaşlara olduğu gibi, engellilere de daha güzel, daha yaşamaya değer bir Türkiye sunmanın gayreti içerisinde çalıştıklarını belirten Mehmet Karadağ, “AK Parti hükümeti olarak 2002 yılından bugüne kadar 372.383 engelli vatandaşımızı İŞKUR aracılığı ile işe yerleştirdik, İş ve meslek danışmanlarımız 2013 yılından günümüze 856.771 engelli vatandaşımız ile bireysel görüşme gerçekleştirdi. Engelli vatandaşlarımız için düzenlediğimiz kurs ve programlarımızdan son on yılda 35.725 kişi yararlanmıştır. 2012 yılından günümüze 37.247engelli vatandaşımız Toplum Yararına Programımızdan faydalanmıştır, 2017 yılında 187 engelli vatandaşımıza 6.732.779 TL geri ödemesiz kendi işini kurma desteği sağladık, 2018 yılında kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşımıza 50.000 TL ‘ye kadar geri ödemesiz kendi işini kurma desteği sağlıyoruz, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında hayata geçirdiğimiz teşviklerimizden her bir sigortalı için yararlanma süresi 12 ay iken engelli vatandaşlarımız için bu süreyi 18 aya çıkardık.2002 yılında 5.777 olan engelli memur sayımız Nisan ayında yaptığımız alımlar ile 55.000’e çıkardık, 2018 yılının son çeyreğinde 2.500 engelli vatandaşımızın atamasını gerçekleştireceğiz ve EKPSS sınav sonuçlarının geçerlilik süresini de 2 yıldan 4 yıla çıkardık” dedi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftasının, engelli vatandaşlar ve aileleri açısından önemli bir hafta olduğunu belirten Karadağ, engelli sorunlarına dikkat çekilmesi, engelliler için yapılması gerekenlerin gündeme getirilmesi anlamında bu haftanın engelliler haftası olarak kutlanmasında büyük faydalar bulunduğunu söyledi.

Karadağ, mesajında “Bizim için her insan özeldir, her insan değerlidir, kıymetlidir, her insan hak ettiği imkan ve haklara sahip olabilmelidir. Engellilik, kader mahkûmluğu, utanılacak, hayata küsülecek, saklanacak, gizlenecek bir durum değildir. Hiç kimsenin, ileride engelli olmamak için bir garantisi yoktur. O nedenle engellilerimizin sorunlarını paylaşmak hepimizin görevidir.

Engellilerimiz için bu iyileştirmeler bundan sonra da devam edecektir. AK Parti hükümeti olarak, engellilerimiz ile hayat arasındaki engelleri elimizden geldiğince ortadan kaldırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engelli vatandaşlarımızın engelliler haftasını kutluyor, aileleri ile birlikte sağlık ve huzur dolu bir hayat geçirmelerini diliyorum” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim