10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Çorum Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde (İşitme Engelliler Okulu) kutlama programı düzenlendi.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Çoban, Özel Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Ali Rıza Ekmekyapan ile öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, işitme engelli öğrenciler tiyatro gösterisi sundu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Okul Müdür Vekili Murat Öncül, bir konuşma yaptı.
Engellilerin sosyal hayatın birer parçası haline getirilmesi gerektiğini ifade eden Öncül, “Önemli olan onlara balık tutmayı öğretip denizin yolunu göstermektir. Ancak bu yolla kendi ayakları üzerinde duracak ve başarmanın mutluluğunu iliklerine kadar yaşayacaklardır” dedi.
Engelli bireylerin de ülke ekonomisine katkı sunabileceğini dile getiren Öncül, “Bir insan engelli olabilir lakin bu durum onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve başarılı olması için bir engel teşkil etmemelidir. Engellilerin sadece özel koruma önlemleri içerisine alınması yeterli değildir. Asıl önemli olan onların eğitim imkânlarını artırıp, toplumla kaynaştırılması, toplumda engelliler lehine farkındalık oluşturulması ve istihdam şartları yaratılarak ekonomiye etkin bir şekilde katılmalarının sağlanmasıdır” diye sözlerini sürdürdü.
Çorum Valiliği İşaret Dili Tercümanı Ömer Albayrak’ın işaret dilini kullanarak sunum yaptığı programda, 10. sınıf öğrencisi Özge Bıyıksız “Hayat Herkese Güzel” isimli bir şiir okudu.
Serdar Ucakan isimli öğrencinin sihirbazlık gösterisi sunduğu etkinlikte, “Sen Ye Torunun Ödesin” adlı sessiz piyes sahnelendi. Okulun tanıtım videosunun da izletildiği kutlama programında, okul öğrencilerinin hazırladığı yiyecekler de davetlilere ikram edildi.



(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim