10-16 Mayıs Engelliler Haftası, ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlama etkinlikleri kapsamında Çorum Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde kurulan engelli oyun parkı ile hayvanat bahçesinin açılışı yapıldı.
Açılışa; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Çoban, Özel Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Ali Rıza Ekmekyapan ile öğrenci velileri ve davetliler katıldı.
Törende konuşan Çorum Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Ferhat Sarı; otistik çocukların sosyal iletişim sorunları ile baş etmek ve hayvanlarla terapi çalışması yapmak için böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi.
Sarı, “İnsanlarla iletişim kuramayan otistik çocukların, hayvanlarla daha rahat iletişim kurdukları bilimsel olarak tespit edildi. Bizler de 250 metrekare alan üzerine kurulu engelli oyun parkını ilimize kazandırdık” dedi.
Ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Çoban ile beraberindeki davetliler kurdele keserek oyun parkının ve mini hayvanat bahçesinin açılışını yaptı. Çoban, oyun parkını gezerek, öğrencilerle bir süre vakit geçirdi.



(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim