Özgan, engellilerin sıkıntılarını azaltmak için geliştirdiği motorlu araç ile engellilerin daha rahat şartlarda ulaşım sağlamaları ve günlük ihtiyaçlarını karşılamalarını hedeflediğini söyledi.
"ARACIN HER ŞEYİNİ KENDİM YAPIYORUM"
Engelliler tarafından kullanılan araçların fiyatının yüksek olması nedeniyle araçları alamadıklarını belirten Muhtar Özgan, daha ucuza benzer bir aleti Türkiye'de bulmak için yaptıkları araştırmadan da sonuç elde edemediklerini söyledi. Muhtar Özgan, bunun üzerine hurdalığa giderek işine yarayacak malzemeleri temin ettiğini ve engelli aracı yapımına başladığını ifade etti.
Hurda araçlardan aldığı malzemelerle aracın iskeletini yapmaya başlayan Özgan, "Mahalle sakinlerimizden Kerim Özmert benim kendi kullandığım aracı gördüğünde buna benzer bir vasıtanın kendisini rahatlatacağını söylemişti. Ben de bundan etkilenerek kardeşimize bir iyilik yapıp yüzünü güldürmek istedim. Bu vesile ile bismillah diyerek aracı yapmaya başladım. Allah'ın izni ile bir aksilik olmazsa 2 aya kadar aracı bitirerek Özmert kardeşimize hediye edeceğim" dedi.
"BENİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU"
Kerim Özmert ise, "Bir gün muhtarlık binasının önünden geçerken muhtarımızın kullandığı araç dikkatimi çekti. O gün böyle bir aracımın olması yönünde muhtarımızdan talepte bulundum. O da sağ olsun bunu düşünerek aracı yapmaya başlamış. Benim için de büyük sürpriz oldu. Dört dönemdir mahalle muhtarlığımızı yapan Galip Özgan beye bu zamana kadar yapmış olduğu desteklerden dolayı mahallemiz adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(İHA)
Editör: TE Bilisim