Engelliler Haftası etkinlikleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Atatürk Anıtı’nda başladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Yusuf Hoşnut, Altınokta Körler Derneği Şube Başkanı Cuma Aykaç, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Çorum Temsilcisi Dr. Neslihan Hüsülüoğulları ve çok sayıda engellinin katılımı ile düzenlenen törende ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları yaptı. Bugünün bir kutlama olmadığını ve toplumda engellilerin olduğunu hissettirmek adına düzenlendiğini dile getiren Hüsülüoğulları engellilerin hayatın her alanında bir çok sorunla karşılaştığını, devletin bu konuda önemli adımlar attığını, geçen yıl dile getirdikleri Anadolu İş Okulu’nun yenilendiğini, Zübeyde Hanım Okulu’nda çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Çorum Belediyesi ve Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü işbirliğinde ilimizde Soluk Evleri yapılması talebini dile getiren Hüsülüoğulları ayrıca tüm Çorumlulara seslenerek “Birbirimize engel olmayalım” dedi.

Konuşmalarla sona eren törenin ardından Yahya Çoban yönetimindeki bir heyet Vali Necmeddin Kılıç, İl Garnizon Komutanı Albay Şenduran İnan, İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ’ı ziyaret etti.

Etkinlikler kapsamında bugün de saat 10.00’da TOKİ’de bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde sergi açılışı ve çeşitli eğlenceler düzenlenecek. Ayrıca saat 20.00’de Kale Özel Eğitim Uygulama Merkezi; Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Endüstri Meslek Lisesi) Toplantı Salonu’nda engelliler ve ailelerine yönelik eğlence programı yapacak.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim