Belediye Başkanı Zeki Gül, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, Çorum Belediyesi Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, engelli derneklerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda engelli öğrencinin katıldığı program renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlikte bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, engelli bireylerin annelerine ve vatanlarına olan sevdalarını dile getirdiğini söyledi. Çorum’da engellilerle ilgili önemli çalışmaların yapıldığını kaydeden Çoban, Belediye’nin Engelli Eğitim Merkezi’nin de bu noktada önemli bir boşluğu doldurduğunu dile getirdi.

Belediye Başkanı Zeki Gül ise engelli annelerinin elinin iki defa öpülmesi gerektiğini söyledi. Kendisinin de yürüyemeyen bir kız kardeşinin bulunduğunu belirten Gül, “Kız kardeşimi okula ya annem yâda ben sırtımızda götürürdük. O zaman servis yoktu. Daha sonra okumayı bırakan kız kardeşim 40’ından sonra tekrar okumaya başladı. Lise ve üniversiteyi bitirdikten sonra da devlet memuru oldu. Engelli de olsa azmedince netice alınıyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi’nde kalan öğrenciler çeşitli gösteriler sergilediler.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim