3 Aralık Dünya Engelliler Günü ilimiz merkezinde Çorum Valiliği Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ana program kapsamında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Çorum Belediyesi tarafından AHL Park AVM’de sergi ve eğlence programı organize edildi.

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi idareci, çalışan ve öğrencileri AHL Park AVM’deki etkinlikte doyasıya eğlenme imkanı buldu. Programa Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, bazı birim müdürleri, idareci ve öğretmenler ile davetliler de katıldı.

Öğretmen ve öğrencilerin birlikte hazırlayıp sunduğu etkinlikte el sanatları sergisinin yanı sıra mehteran konseri, defile, solo ve koro şarkılar ile çeşitli eğlenceler yer aldı.

Etkinliğin ardından Mado Kafe’de misafir olan Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Fun Lab Eğlence Dünyası’nda düzenlenen etkinlikte ise gönüllerince eğlendiler.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile bol bol selfie çekinerek çarpışan otoya binmeyi ihmal etmedi. Özel bireylerle yakından ilgilenen Başkan Aşgın, “Tüm engeller sevgiyle aşılır, yeter ki yüreklerde engel olmasın. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle AHL Park AVM’de düzenlenen programda kardeşlerimizle birlikte olarak mutluluklarına ortak olduk. Tüm engelleri el ele verirsek aşarız” görüşüne yer verdi.

Çorum genelinde ayrım yapmadan tüm vatandaşlara hizmet etmenin onur ve gururunu yaşadıklarını belirterek verdikleri hizmetlerden en önemlilerinden birinin de Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde olduğunu söyleyen Aşgın, “Burası Belediyemizin yüz akı eserlerinden birisidir ve ülkeye örnek bir kuruluş haline gelmiştir. Sosyal Belediyecilik alanında, gönül belediyeciliği alanında yaptığımız bu güzel çalışma sayesinde merkezimiz şehirde birlikte yaşadığımız engelli kardeşlerimiz için ikinci bir adres haline gelmiştir. Onların gülen yüzünü gördükçe bizlerin de yüzü gülecektir” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim