İŞKUR Müdürü Ali Şahan ve beraberindeki heyet OSB’de en fazla engelli istihdamı sağlayan Alapala Makine, Yağmaksan ile Greyder Ayakkabı Fabrikası’nı ziyaret etti. İşverenlere engelli çalıştırma noktasında verilen Sigorta Prim Teşviki, Engellilere yönelik kurumun yürüttüğü hibeler hakkında bilgi veren Şahan, işyerlerinde çalışan engellilerle de sohbet etti. Daha sonra OSB Bölge Müdürü Yaşar Şahin ile ÇOSİAD Başkanı Hayri Şamlı’yı da ziyaret eden Şahan sanayi bölgesinde yaşanan trafo patlaması nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ziyaretlerde engellilere sahip çıkmanın çağdaş bir toplum olmanın gerekliliği olduğunu belirten Ali Şahan, “Engelli bireylerin sağlık, sosyal yaşam ve istihdam gibi yaşamsal hizmetlerden tam ve eksiksiz bir şekilde yararlanmaları en temel insan hakları olarak görülmelidir. Engelliler ve ailelerinin yaşam kalitelerini artırmak, geleceğe umut ve güvenle bakabilmelerini sağlayacak şartların oluşturulmasının İŞKUR olarak öncelikli görevlerimiz arasında olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Çalışma hayatına atılan engellilerin önemli bir insan gücü kaynağı olduğunu belirten Şahan, “Engelli kardeşlerimizin çalışma hayatına aktif olarak katılımlarının sağlanması açısından istihdam edilip iş bulmaları, işgücü piyasasında aktif rol alabilmeleri için mesleki eğitimleri ve doğrudan üretim mekanizmalarında görevlendirilmeleri sosyo-ekonomik kalkınmanın bir göstergesidir” dedi.

“NÜFUSUMUZUN % 10’U ENGELLİ”

Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 10’unun engelli vatandaşların oluşturduğunu düşündüğümüzde engelli olmanın bir kusur olmadığı, aynı zamanda herkesin birer engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmamasına işaret eden Şahan, “Bu açıdan engellilerin sorunlarına daha duyarlı olmak ve onların işgücü piyasasında rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturabilmek adına gerek işverenlerimize ve gerekse sivil toplum kuruluşları ile yerel yönetimlerin desteğine ihtiyaç vardır” şeklinde konuştu.

İl Müdürü Şahan sözlerini şöyle sürdürdü: “Çorum İŞKUR olarak engelli kardeşlerimizin hem meslek edinmeleri hem de edindikleri mesleklerde istihdamlarını sağlanmak için önemli projeler ve çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda 2018 yılında Engelli Ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyonun kararı çerçevesinde iş kurmak isteyen 11 engelli vatandaşımıza kendi işini kurma fırsatı verdiklerini belirtti. Proje kapsamında Engelli Ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyonun kararı çerçevesinde toplam 439.719,60 TL kaynak tahsis edilmiştir”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim