Vali Kılıç, geçtiğimiz günlerde yerel basında çıkan haberlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek istediklerini belirten Sungurlu’da yaşayan engelli kardeşler Yaşar ve Satılmış Kalınsazlıoğlu’nu Aşağı Fındıklı köyündeki evlerinde ziyaret etti.

Engelli kardeşlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediklerini iletmeleri üzerine Vali Kılıç, “Devlet büyüğümüzün tercihleri ve takdirleri, temennimiz olur inşallah.” ifadelerini kullandı.

Akülü araba talep etmeleri üzerine engelli gençlere akülü araba sözü veren Vali Kılıç, dağıttıkları arabaların akülerinin şarjını ve bakımını da yaptıracaklarını söyledi. Kardeşlerin Vali ve Kaymakama ulaşamadıklarını belirtmeleri üzerine Vali Kılıç, bir memurun engelli ve fakir vatandaşlarla ilgilenmesi için bir masa kurulması yönünde Kaymakam Mitat Gözen’e talimat verdi.

Kaymakam Mitat Gözen’e belirli bir program dâhilinde vatandaşlarla görüşmesini ve haftalık olarak mahallelerde toplantılar yapması talimatı veren Vali Kılıç, il merkezinde kendisinin bir program dâhilinde tüm vatandaşlara ulaşarak sorunlarını dinlediğini kaydetti.

Vali Kılıç, “Fakir fukara ve garip gureba dezavantajlı kesim. Şehit aileleri ve engelliler bizim için mutlak suretle pozitif ayrımcılıkla ilgilenmemiz gereken kişiler. Devlet olarak tüm ihtiyaçlarını karşılamalıyız.” dedi.

Engelli kardeşler ayrıca Vali Kılıç’a araçları olmadığı için ilçe merkezine gidip gelemediklerini, bu konuda da yardımcı olmalarını istediler. Vali Kılıç, tüm ilçelerde engellilerin taşınması için özel donanımlı minibüslerin alınması için çalışma yapacaklarını söyledi.

Kalınsazlıoğlu kardeşlerin, kömür yardımı alamadıklarını belirtmeleri üzerine ise Vali Kılıç, yönetmelik ve talimatları vatandaş yönünde esnetmeleri için tüm kurumlara talimat verdiğini belirterek bu sorunu da çözmeye çalışacaklarını vurguladı.

Kardeşlerin bilgisayar taleplerini ise Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı Erol Kavuncu’nun vakıf aracılığı ile bilgisayar temin edebileceğini söyledi. Köy camilerine giriş çıkışta sorun yaşadıklarının altını çizen engelli kardeşler, rampa yapılmasını istediler. Kaymakam Mitat Gözen, caminin girişine rampayı en kısa zamanda yapacaklarının sözünü verdi. Vali Kılıç, engellilerin ulaşımını çözmelerini gerektiğini ifade ederek, engelliler için Valilik binasına asansör yapıldığını önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

Ziyarette Vali Necmeddin Kılıç’a Kaymakam Mitat Gözen, Jandarma Komutanı Üsteğmen Tolga Çiftçi, AKP İlçe Başkanı İlyas Özkan, İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit ve Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Erol Kavuncu eşlik etti.

(Sungurlu Gazetesi)

Editör: TE Bilisim