Çorum Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Beyazay Derneği Çorum Şubesi ile ortaklaşa düzenlediği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2015 yılı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında yer alan “Engelsiz Masal Kahramanları Tiyatrosu Öğrencilerle Buluşuyor” başlıklı projesi hayata geçiriliyor.
Proje kapsamında sahnelenecek tiyatro oyununun metni, sahne dekorunun hazırlanması, tiyatroda giyilecek kıyafetlerin hazırlanması gibi bütün aşamalar engelli öğrenciler tarafından gerçekleştirilecek. İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile birlikte Engelli Eğitim Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısı ile proje hakkında bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, “Projenin asıl etkinliği olan tiyatro oyununda da yine engelli öğrencilerimiz rol alacak. Bu kapsamda 38 engelli öğrencimiz ile çalışma yapılmakta olup proje boyunca bu öğrencilerimize drama, uygulamalı tiyatro, müzik, çocuk kostüm dikimi ve sahne makyajı eğitimleri vereceğiz. Oyununda kullanılacak olan sahne dekorunu engelli öğrencilerimiz hazırladı, tiyatro metnini de engelli öğrencimiz Bekir Madan yazdı. Yani bütünüyle engelli öğrencilerimizin ortaya koyacağı bir çalışma olacak” diye konuştu.

OKULLARDA SAHNELENECEK
Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, proje çerçevesinde hazırlanacak olan oyunun Çorum il merkezindeki okullarda da sergileneceğini, bu kapsamda 700 ilkokul öğrencisine ulaşmayı hedefledikleri söyledi.
Gül, “Toplumun farklı kesimlerinde yer alacak olan sağlıklı bireylerimizin engelliler hakkında bilgi sahibi olmaları için çalışıyoruz. Engellilere karşı daha duyarlı bir toplum oluşturmak için de temel atıyoruz.” diye konuştu ve proje bitiminde ise kendi öz kaynaklarımızla elde ettiğimiz alt yapı imkânlarını birleştirerek bu tür faaliyetleri sürdüreceğiz” diye konuştu.
Zeki Gül, proje çalışmalarında verdikleri destekten dolayı, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Beyazay Derneği Başkanı Mustafa Hekim’e, ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

BÜYÜK’TEN DESTEK
İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de toplantıda yaptığı konuşmada projenin önemi hakkında bilgiler verdi.
Sağlıklı bireyler olarak hastalıktan önce sağlığın kıymetini iyi bilmeleri gerektiğinin altını çizen Seyit Ali Büyük, “Engelli hemşehrilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak, engeli, mutluluğuna engel olmayan bireyle haline gelmelerini sağlamak da o kadar zorunludur. Eğitim yönetimi olarak bizler gerek okullarımızda, gerekse günlük hayatta engelli bireylerimiz konusunda her zaman duyarlı olmanın gayreti ve yaygınlaştırıcı olmasının çabası içerisindeyiz” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim