Evli ve iki çocuk babası olan Kamil İlgezdi Çorum’da dünyaya geldi. Eğitim hayatından sonra çeşitli şirketlerde yöneticilik yaptıktan sonra 4 yıl önce geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu sol ayağına protez takılan Kamil İlgezdi’nin hayatı kaza sonrasında tamamen değişti.

2015 yılında İŞKUR’un girişimcilik sertifika programını öğrenmesi hayatında dönüm noktası oldu. Girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifikaya hak kazanan Kamil İlgezdi İŞKUR’un “İŞKUR’la yeniden nefes almak” isimli projesi ile 30.000 TL hibe desteğinden yararlanarak Lazer Kesim Makinası aldı. Leblebisi ile meşhur ilimizde leblebi üreticilerine yönelik hediyelik kutu üretimi yaptığı bir atölye kuran İlgezdi bu sayede evinin geçimini de buradan sağlamaya başladı.

“İŞİMİ SEVİYORUM”

Geçirdiği trafik kazası sonrasında yürüme zorluğu çektiğini söyleyen Kamil İlgezdi; “Buna rağmen hayata küsmedim. Girişimcilik sertifikası aldım ve kendi işimi kurdum. Kaza öncesi yaptığım yöneticilik tecrübem ile hayata daha sıkı tutundum. Çorum İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan işyerimi birkaç defa ziyaret etti. Tasarımlarımı inceledi ve çok beğendi. Kendisi bana desteğini iletti. Şuanda kurduğum işyerinde Kuruyemiş üreticilerine hediyelik kutu imalat işini yapıyoruz. Yaptığım tasarımları müşterilerim çok seviyor ve beğeniyor. Sadece Çorum ile sınırlı kalmayıp 23 ilimize daha çeşitli tasarımlar geliştirerek hizmet veriyoruz” dedi.

İşlerini büyüterek, yaptığı tasarımlar ile birçok Belediyenin de ilgisini çeken İlgezdi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ahşap bayrak işini üstlendi. İlgezdi ayrıca hem işine dört elle sarılıyor hem de Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bir kebapçı salonu açarak işlerini genişletiyor.

İlk başta kendisi de işsiz olan İlgezdi İŞKUR projesi ile böylece 8’i kebap salonunda 4’ü hediyelik eşya dükkânında olmak üzere toplam 12 işsize istihdam sağlayan bir işveren konuma geldi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim