Yaklaşık 6 aydır Aşçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı İsmet Çıtak'ın restoranında çalışan, güleryüzü ve çalışkanlığı ile dikkat çeken Adem Oruç, cuma günleri Engelli Eğitim Merkezi'nde çini ve seramik kursuna devam ettiğini, işe gitmeden önce de her gün mutlaka merkeze uğradığını söyledi. Engelli Eğitim Merkezi'nde çok güzel vakit geçirdiğini, merkezde aşçı yardımcılığı kursuna katıldığını ve bu merkezin kendisine çok büyük fayda sağladığını anlatan Adem Oruç, kendilerine her türlü desteği veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye teşekkür etti.
Restoranın mutfak bölümünde çalışan Adem Oruç, spor yapmayı çok sevdiğini ve çok iyi basketbol oynadığını anlattı. Daha önce de birkaç işyerinde kısa süreli de olsa çalışma fırsatı bulduğunu anlatan Adem Oruç, “Çalışıp para kazanınca kendime güvenim geldi. Aileme de destek oluyorum ama maaşımı daha çok kendi ihtiyaçlarım için kullanıyorum. Engelli Eğitim Merkezi'ndeki arkadaşlarım da çalışmak istiyor. Sizin aracılığınızla işyeri sahiplerine sesleniyorum. Lütfen engellilerin istihdamına katkıda bulunun” dedi.
Engelli Eğitim Merkezi'ne gittikten ve çalışmaya başladıktan sonra daha güvenli bir şekilde geleceğe baktığını anlatan Adem Oruç'un en büyük hayali ise memur olmak ve biran önce yuva kurmak.

İSMET ÇITAK: “BU GENÇLER TOPLUMA KAZANDIRILSIN”
Adem Oruç'un patronu aynı zamanda Aşçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı olan İsmet Çıtak ise daha önce pek çok engelliyi istihdam ettiğini, çoğunu da evlendirip memur olmasına katkıda bulunduğunu anlattı.
Adem'in çalışkanlığının ve güler yüzlülüğünün personel tarafından da takdir edildiğine vurgu yapan Çıtak, “Benim de yürüme engelli bir oğlum var. Belki hassasiyet oradan geliyor bilmiyorum. Ama bu gençlerin elinden tutmak gerekiyor. Ben Adem'e sürekli söylüyorum. Buralar geçici yerler, derslerine çalış ve memur ol diyorum. Ben kendisine her türlü desteği veriyorum. Fırsat bulursa burada da ders çalışabilir. Daha sonra evlendiririz kendisini. Bunlar sosyal sorumluluk. Herkes üzerine düşeni yapsın. Bu gençler topluma kazandırılsın” dedi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim