Buhara Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlama etkinliğine Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Beyazay Derneği Başkanı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılışında bir konuşma yapan Başkan Gül, şehre güzel yollar ve geniş caddeler yapıyor olmanın kendilerinin görevi olduğunu belirterek, “Ancak bizim için onur vesilesi bir çalışma var ki, o da Engelli Eğitim Merkezi’mizdir. Belediyemizin yüz akı eserlerinden birisi olan Engelli Eğitim Merkezi’nde 2014 yılından buyana 550 kardeşimiz çeşitli kurslara katılarak eğitim almış. Yine Buhara Kültür Merkezi’ndeki rehabilitasyon merkezinde de 222 öğrencimiz eğitim almış. Toplamda 812 kardeşimiz bu merkezlerden yetenekleri doğrultusunda hizmet almışlardır” dedi.

Gül’ün konuşmasının ardından “Mevlana gösterisi”, “step-aerobik gösterisi”, “Aşık ile Maşuk atışması” ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Program, bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve Engelli Eğitim Merkezi öğrencilerinin hazırladığı bir tablonun Başkan Gül’e takdim edilmesinin ardından sona erdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim