Samsunlu bedensel engelli olan Yüksel Ekti(34) ve Çorumlu bedensel engelli Meryem Ekti(27), 4 ay önce internetten tanışıp evlendi. Nikahları Çorum Belediyesi tarafından Çorum'da kıyılan çift, damadın memleketi olan Samsun'da yaşamaya başladı. Çorum Belediye'sinin çifte hediye ettiği akülü engelli arabasını Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu Samsun'a getirerek İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile birlikte çifte hediye etti.
Aldıkları iki kişilik akülü arabanın mutluluğunu yaşayan çift ayrıca yakında dünyaya gelecek olan bebeklerinin heyecanını taşıyor. Çorum Belediyesi tarafından ve Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün aracılığıyla düğün hediyesi olarak çifte bu hediyeyi sunduklarını söyleyen Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, "Bu mutluluğu Erdoğan Tok başkanımızla birlikte paylaşmak istedik. Nihayetinde oğlan evi kendileri oluyor. Kız evi de biz olduğumuz için bu mutluluğu paylaşmak istedik” dedi.

TOK: “BİZ DE ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”
Çiftin birbirlerine çok yakıştığını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Çiftimiz birbirini çok seviyor. Çiftimiz iki sevinci bir arada yaşıyor bugün. Biri aldıkları bu araba diğeri de yakında bir bebek sahibi olacakları. Biz de İlkadım Belediyesi olarak tüm engellilerimizin yanında olduğumuz gibi bu engelli çiftimizin de yanında olacağız. Geline sahip çıkma adına Çorum Belediyesi aracını göndererek geline sahip çıktı. Biz de İlkadım Belediyesi olarak damadımıza sahip çıkarak gereken neyse yerine getireceğiz” diye konuştu.

İLK DENEMELERİNİ YAPTILAR
Akülü arabalarına binerek ilk deneme sürüşlerini yapan çiftin oldukça mutlu olduğu gözlendi. Ehliyeti olmadığını ve almayı da düşünmediğini söyleyen Meryem Ekti, “Araba bizden kullanması damattan. Arabayı damat sürecek” şeklinde esprili yaklaşımlarda bulundu.
Engelli arabası olmadan bir hayli zorlandıklarını ifade eden Yüksel Ekti, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim