Bu kapsamda Çorum’daki norm fazlası öğretmenler için de 4 ayrı merkezde Özel Eğitim Uygulamaları Kursu başlatıldı. 29 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında devam edecek olan kursa, 150 öğretmen katılıyor.
İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’ndaki kursa katılan öğretmenlerle bir araya geldi.
Özel eğitim alanındaki ihtiyacı karşılamak için açılan kursların önemine dikkat çeken Seyit Ali Büyük, Millî Eğitim Bakanlığı’nın son yıllarda bu alanda önemli çalışmalara imza attığını söyledi.
Özel Eğitim Uygulamaları Kursu’nun 80 saatlik bir program olduğunu belirten Büyük, “Okullarımızda özellikle son iki yıldır engelli erişimi için engelleri ortadan kaldıracak çalışmalar yaptık. Engelli asansörü, engelli otoparkı, engelli WC’si olmayan okulumuz yok gibi. Bu alanların başka amaçla kullanılmaması için de farkındalık oluşturma noktasında hepimize görev düşüyor. Bizler toplumun bir parçası olan engelliler için ne yapabiliriz? Empati kurmak zorundayız. Yaşam alanlarımızın engelliler düşünülerek yapılması için bu kültürün oluşmasına yardımcı olmalıyız. Bizler ne kadar farkında olursak toplum da o kadar farkında olur.” diye konuştu.
İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, sorularını yanıtladığı kursiyer öğretmenelere başarı dileklerini iletti.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim