Çorum Belediyesi, engelli vatandaşların akülü araçlarını şarj etmeleri için kullanabilecekleri engelli şarj istasyonunu hizmete sundu.
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediyecilik hizmetlerinde sosyal belediyecilik anlayışına yeni bir boyut kazandırdıklarını, yaptıkları çalışmalarla dezavantajlı kesimlerin ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermeye çalıştıklarını söyledi. Geçmişteki belediyecilik anlayışını değiştirdikleri, sosyal belediyecilikte örnek bir belediyecilik hizmeti sunduklarının altını çizen Külcü, “Engelli hemşehrilerimize yönelik kurduğumuz şarj istasyonu ile hem engelli kardeşlerimizin hem de ailelerinin yükünü hafifletmek amacındayız” diye konuştu.
Engellilere yapılan hizmetlerin toplumun bir aynası olduğunu dile getiren Külcü, “Belediyemizin çalışmalarıyla şehrin dört bir yanında engelleri bir bir aşıyoruz. Yollarımızı onların rahatça hareket edebileceği şekilde düzenliyor, trafikte sinyalizasyon lambalarını engelli kardeşlerimize uyumlu hale getiriyoruz” dedi.
Hürriyet Parkı içerisine yerleştirilen engelli şarj istasyonu hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, engelli vatandaşların kendi araçlarıyla sokağa çıktıklarında bu şarj istasyonu sayesinde çok daha rahat edebileceklerini, çarşı-pazara diledikleri zaman diledikleri gibi çıkabileceklerini belirtti.
Engelli şarj istasyonunda aynı anda üç aracın şarj olabildiğini, istasyonda sesli uyarıcılar olduğunu ve en önemli özelliklerinden birinin güvenlikle ilgili bütün donanımlarının mevcut olduğunu vurgulayan Külcü, “Şarj istasyonu 12 ay boyunca yağmur, güneş vb gibi olumsuzluklardan etkilenmeyecek. Engelli aracın amper durumuna göre araçlar 1 saat gibi bir sürede şarj olacak. İnşallah ilerleyen dönemlerde yeni engelli şarj noktaları belirleyerek oralara da bu istasyonlardan kuracağız” şeklinde konuştu.


(Çorum Belediyesi Basın Bürosu)
Editör: TE Bilisim