Özgür Kılıç, beraberinde CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke ve İl Genel Meclis üyesi adayı Yıldız Bek’le birlikte engelli Berkay Yusuf Kara’yı ziyaret ederek, kendisiyle bir süre sohbet etti.

Ziyarette Belediye Başkanı seçilmesi halinde engelliler için yapacağı projelerinden bahseden CHP Adayı Özgür Kılıç, Çorum’da ki yapılaşma düzenindeki sorunların engellileri derinden etkilediğini ifade etti.

Kentin engelliler tarafından rahat kullanılması için hem sosyal hem de fiziksel engelleri kaldıracaklarının altını çizen Kılıç, “İmar planlarını ve kentsel tasarım projelerini fiziksel engellerin ortadan kaldırılmasını sağlayacak şekilde hazırlayacağız.

Engelli insanlarımız için sağlanacak belediye hizmetlerinde sosyal devlet ilkesini, bilimsel ölçütleri ve uluslararası standartları temel alacağız.

Engelli insanlarımızın kullanabilecekleri toplu taşıma araçlarını yaygınlaştıracağız. Hasta ve engelli insanlarımızın hastane gibi kurumlara ulaşımını sağlayacak araçlar edinip bunları kullanıma sunacağız.

Engelli çocuklarımız için kreş, spor, sosyal etkinlikler ve eğitim merkezleri yapıp aktif kullanımlarını sağlayacağız” dedi.

Ziyarette engelli Berkay Yusuf Kara’nın babası Muzaffer Kara da, CHP Adayı Özgür Kılıç’a engelli vatandaşlara olan hassasiyetinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim