Programa AK Parti Çorum Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, AK Parti İl Sosyal Politikalar Başkanı Gülay Malatyalı, İl Yönetim Kurulu Üyesi Gülay Yağmur, yönetim kurulu üyeleri, Beyaz Ay Derneği İl Temsilcisi Neslihan Akkuş Hüsülüoğulları, engelli çocuklar ve aileleri katıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte aileler ve çocuklar bowling oynayıp, buz pateni yaparak güzel bir gün geçirdi.

İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir  programda yaptığı açıklamada engelli bireyleri yalnızca 3 Aralık’ta değil her zaman hatırlayıp hem onlar hem de aileleri adına empati yaptıklarını kaydetti. Herkesin birer engelli adayı olduğunu belirten Meryem Demir, yaşadıkları sıkıntıları anlayıp bunların giderilmesi adına bireysel olarak herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirtti.  Engellilerin yeteneklerine göre alacağı eğitim ile birçok başarı elde edeceğine inandıklarını belirten Demir, bunun örneklerinin görüldüğünü anlattı.

Beyaz Ay Derneği Başkanı Neslihan Akkuş Hüsülüoğulları da Beyaz Ay Derneği Çorum Şubesi olarak Türkiye genelinde örnek alınan çalışmalar yaptıklarını diye getirdi. Yapılan çalışmaların örnek alınarak daha çok engelliye ulaşmasının kendilerini  mutlu ettiğini belirten Hüsülüoğulları, “Engellilerin eğitimi, rehabilitasyonu,  topluma uyum sağlamaları için yaptığımız projeler ile Çorum'un bu konudaki hassasiyetinin Türkiye ve Dünyada örnek gösterilmesi, Çorum'un adının duyulması için çalışmalar yapmak istiyoruz. Bugün engelli ve sağlıklı bireylerin birlikte engelleri aşabildiğine vurgu yapmak için NFK öğrencileri ile birlikte buz pateni eğitimi alıyorlar. Projelerimiz ulusal ve uluslararası düzeyde birçok alanda ses getiriyor. 13 Aralık 18.30'da Çorum Devlet Tiyatro Salonu'nda ' Hepimiz Aynı Bestenin Notalarıyız' konulu programımızda müzik konusundaki başarılarını gözler önüne sermeyi umuyoruz. 13 Aralıktaki programımıza bizlerin yanında olup engelleri birlikte aşacağımıza inanan herkesin katılımını bekliyoruz. " şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim